PSD, atac împotriva lui Klaus Iohannis: „Trebuie să recunoască eșecul”

PSD îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu discută despre cele 3 zile care ar putea rămâne descoperite, în momentul ridicării stării de urgență.

Author: I.C. miercuri 13 mai 2020 , 10:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodată, social-democrații îi cer președintelui să recunoască „eșecul său și al guvernului” privind calcularea corectă a calendarului ieșirii din starea de urgență.

„Preşedintele Iohannis trebuie să recunoască eşecul său şi al Guvernului său în a calcula corect calendarul ieşirii din starea de urgenţă şi să îşi asume răspunderea, indiferent care ar fi potenţialele costuri de imagine.

Măsura, nedorită de nimeni, a prelungirii stării de urgenţă pentru trei zile, evocată de unele voci publice de dreapta, este practic recunoaşterea publică a haosului administrativ produs de actuala guvernare”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Citeste si: Încă cinci decese cauzate de coronvirus. Bilanțul ajunge la 1.007

Social-democrații consideră că „a nu recunoaşte nimic şi a evita subiectul celor trei zile rămase descoperite, aşa cum a făcut preşedintele ieri, este şi mai grav”.

„Arată clar că Iohannis şi PNL au ajuns să joace la loterie vieţile românilor. Din prostie şi cinism electoral”, se mai arată în mesaj.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este momentul să ne relaxăm prea mult şi că ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime ale epidemiei.

Citeste si: Scandal în centrul de carantină. „Suntem sechestrați în camere”

Preşedintele a cerut Parlamentului să decidă cu celeritate cu privire la legea care reglementează restricţiile de după încetarea stării de urgenţă.

Din păcate, epidemia Covid 19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de numărul de 1.000 de victime ale acestei epidemii. În continuare avem în fiecare zi sute de cazuri noi, Se apropie data administrativă de 15 mai, când se termină starea de urgenţă şi vom intra în starea de alertă”,a declarat preşedintele.

În finalul declaraţiei, Iohannis a făcut un apel la Parlament, să urgenteze adoptarea legii care stabileşte restricţiile pentru perioada de după încetarea stării de urgenţă.

Citeste si: Bucureștenii vor fi supuși la două tipuri de testare. Anunțul primarului general

”Mă adresez parlamentarilor şi Parlamentului care are în lucru o lege care reglementează restricţiile, activităţile din starea de alertă. Este nevoie urgentă de această lege şi solicit Parlamentului să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a conchis Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si