PSD vrea pensii de urmas pentru sotul si copiii auditorilor publici externi de la Curtea de Conturi

Proiectul de lege care prevede ca sotul si copiii auditorilor publici externi din cadrul Curtii de Conturi sa beneficieze de pensie de urmas calculata din pensia de serviciu se afla in dezbatere publica la Camera Deputatilor, urmand sa intre in proces legislativ.

A.S., miercuri 29 iunie 2016 , 16:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Din considerente de simetrie si coerenta legislativa, dreptul la pensia de urmas este firesc sa fie reglementat in intreaga legislatie venita sa asigure masurii reparatorii in favoarea categoriilor profesionale prejudiciate in 2010. Ar fi discriminatoriu si inechitabil ca pentru unele categorii profesionale sa fie reglementata pensia de urmas, in timp ce pentru altele nu, masurile reparatorii operand identic in toate situatiile", se arata in expunerea de motive, semnata in numele initatorilor de senatorul PSD Liviu Pop.
Initiatorii acestui proiect de lege sunt : Andronescu Ecaterina, Anghel Adrian, Badea Leonardo, Bodog Florian Dorel, Cordos Alexandru, Dumitrescu Florinel, Fifor Mihai-Viorel, Pop Liviu-Marian, Suciu Matei.
Senatul va vota in septembrie un alt proiect de lege prin care se acorda pensii de serviciu tuturor profesorilor, inclusiv celor universitari, plus pensii de urmas.

"Din considerente de simetrie si coerenta legislativa, dreptul la pensia de urmas este firesc sa fie reglementat in intreaga legislatie venita sa asigure masurii reparatorii in favoarea categoriilor profesionale prejudiciate in 2010.

Ar fi discriminatoriu si inechitabil ca pentru unele categorii profesionale sa fie reglementata pensia de urmas, in timp ce pentru altele nu, masurile reparatorii operand identic in toate situatiile", se arata in expunerea de motive, semnata in numele initatorilor de senatorul PSD Liviu Pop.

Initiatorii acestui proiect de lege sunt : Andronescu Ecaterina, Anghel Adrian, Badea Leonardo, Bodog Florian Dorel, Cordos Alexandru, Dumitrescu Florinel, Fifor Mihai-Viorel, Pop Liviu-Marian, Suciu Matei.

Senatul va vota in septembrie un alt proiect de lege prin care se acorda pensii de serviciu tuturor profesorilor, inclusiv celor universitari, plus pensii de urmas, scrie hotnows.ro.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si