Cartel Alfa acuză Executivul că intenţionează să modifice legislaţia care prevede majorarea punctului de pensie

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" acuză Guvernul că "se pregăteşte pentru modificarea cadrului legislativ existent în vederea neaplicării creşterilor prevăzute la valoarea punctului de pensie" şi solicită autorităţilor să iniţieze un dialog cu partenerii sociali, "care să permită o analiză profundă, sub toate aspectele, a sistemului de pensii din România”.

Author: I.C. luni 25 mai 2020 , 15:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"În aceste condiţii de criză sanitară, transformată în criză economică şi socială, a lovi în categoriile cele mai sărace, păstrând şi întărind privilegiile privilegiaţilor, este un gest politic cinic şi sinucigaş, care va afunda clasa politică, odată cu întreaga societate”, susţin sindicaliştii "Cartel Alfa".

Într-o scrisoare deschisă adresată, luni, Guvernului, CNS "Cartel Alfa” acuză Executivul că a iniţiat în presă "o campanie prin care se încearcă ne-aplicarea Legii Pensiilor, lege votată în Parlament şi

promulgată de Preşedintele Iohannis, într-un consens politic transpartinic şi fără să fie atacată ulterior la CCR”. 

Citeste si: Avertisment dur pentru români. „Va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice”

Astfel, sindicaliştii acuză Executivul că intenţionează să modifice legislaţia care prevede majorarea punctului de pensie. 

"Guvernul se pregăteşte pentru modificarea cadrului legislativ existent în vederea neaplicării creşterilor prevăzute la valoarea punctului de pensie din cadrul legii pensiilor şi lovirea pensionarilor, cea mai mare parte dintre acestia având pensii mizere, la limita subzistenţei- pensia medie în România fiind de 1.292 lei. Ne amintim de asemenea că guvernul liberal a plafonat creşterea pensiei minime, condamnând la sărăcie cele mai sărace categorii de pensionari, timp în care s-a prefăcut că desfiinţează

pensiile speciale, într-un joc politic cinic, pe seama cetăţenilor”, arată sindicaliştii "Cartel Alfa”.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Aceştia susţin că o eventuală decizie privind modificarea legii pensiilor "trebuie să fie rezultatul unei dezbateri publice, a unei justificări serioase, dar şi o analiză de ansamblu a sistemului de pensii care să cuprindă în mod obligatoriu modificări la întregul sistem de pensii, care să corecteze deciziile populiste şi orientate către interese de grup din perioadele precedente”. 

Sindicaliştii arată, astfel, că sunt categorii de profesionişti, precum avocaţii, notarii sau lucrătorii independenţi, care însumează aproximativ un milion de cetăţeni şi care, conform variantei iniţiale a legii pensiilor, ar fi trebuit să contribuie la sistemul public de pensii dacă au un venit de cel puţin trei salarii minime, "Cartel Alfa” susţinând că "unii dintre aceştia obţin venituri mult mai mari, nu plătesc contribuţii în sistemul public de pensii”.

Citeste si: Ludovic Orban anunță creșterea alocațiilor pentru copii. „Cu cât ne va permite situația bugetară”

Sindicaliştii consideră totodată că trebuie eliminate din sistemul public "diversele mecanisme de pensii pentru diverse grupuri”.

"La pilonul I si II, care este public şi universal, trebuie să contribuie toată lumea şi să beneficieze toată lumea după aceeaşi regulă”, susţine sursa citată. 

Reprezentanţii CNS "Cartel Afla” spun, de asemenea, că "trebuie reglementate pensiile de serviciu în aşa fel încât să se elimine situaţia aberantă ca pensia să fie mai mare decât venitul salarial”, dar şi că trebuie finalizată şi îmbunătăţită legislaţia care guvernează Pilonul II de pensii administrat privat acuzând că după 12 ani de când acesta a fost legiferat nu este "încă reglementat modul în care se vor calcula pensiile din acest sistem, cum şi de către cine vor fi acordate”.

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Momente sfâșietoare pentru Alina Sorescu. Alexandru Ciucu le-a luat pe fetițele sale pentru prima dată la el. Micuțele își iau rămas bun de la mama lor, cu ochii în lacrimi- radioimpuls.ro

"În aceste condiţii de criză sanitară, transformată în criză economică şi socială, a lovi în categoriile cele mai sărace, păstrând şi întărind privilegiile privilegiaţilor este un gest politic cinic şi sinucigaş, care va afunda clasa politică, odată cu întreaga societate”, susţin sindicaliştii de la "Cartel Alfa”.

Citeste si: Calendar Bacalaureat 2020. Când susțin absolvenții examenul. Măsuri speciale pentru elevi

Ei solicită Guvernului convocarea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social pentru a iniţia "un dialog cu partenerii sociali care să permită o analiză profundă, sub toate aspectele, a sistemului de pensii din România (Pilonii I, II, III şi IV), transpusă ulterior în propuneri de modificare, pe baza cărora să poată fi construit un consens politic pentru adoptare".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si