Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Sănătatea publică, problema esenţială. Bisericile nu fac excepţie de la măsurile anunţate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis News.ro că măsurile anunţate miercuri de autorităţile române cu privire la epidemia de Covid-19 au rol preventiv şi spune că Biserica Ortodoxă Română le va împlini la nivel comunitar şi parohial şi că pledează pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate.

Author: R.B. miercuri 11 martie 2020 , 14:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Toate măsurile anunţate până acum de oficialităţi vizează, în mod firesc şi necesar, reducerea drastică a aglomeraţiei în toate spaţiile publice, nu suspendarea totală a activităţii din ele. Bisericile nu fac, desigur, excepţie şi nici nu trebuie să devină obsesia persistentă a cuiva care visează la închiderea lor”.

Bănescu a mai spus că măsurile au rol preventiv, sunt raţionale şi temporar acceptabile, şi că Biserica Ortodoxă Română pledează pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate.

Citeste si: Alertă la Sibiu! Un avion cu 90 de pasageri a venit din zona roșie de coronavirus a Germaniei

„Dacă realitatea obiectivă, justificată de clare raţiuni medicale o impune, limitarea accesului la un anumit număr de persoane în anumite locuri din spaţiul public, inclusiv biserici, este una raţională şi temporar acceptabilă, pentru că are un rol preventiv de diminuare a propagării virusului. Problema esenţială în actualul context o constituie sănătatea publică.

În acest sens şi in consonanţă cu reglementarile autorităţilor, Biserica însăşi ia măsuri proprii, îşi informează clerul si credincioşii şi face tot ce este posibil să contribuie la păstrarea si cultivarea discernământului moral manifestat prin grija concretă faţă de ceilalţi. Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autorităţile medicale şi a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme şi reglementări pe care le va împlini ea însăşi concret la nivel comunitar/ parohial”.

Citeste si: Nelu Tătaru: Au fost extinse zonele roşii la nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, iar zonele galbene la restul localităţilor din Franţa, Germania şi Spania

Bănescu a mai spus: „Credinţa în Dumnezeu este într-un asemenea timp şi antidotul ideal la virusul fricii şi al deznădejdii demobilizatoare”.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri noi măsuri privind epidemia Covid-19, între care suspendarea temporară a distribuţiei în afara României a medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului; entităţilor private le este solicitat să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

Citeste si: Al 32-lea caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat! Este vorba de un Bărbat de 38 de ani din Iași


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si