Putin a declarat că vârful pandemiei a fost depăşit

Autorităţile ruse au indicat marţi că cel puţin 101 de îngrijitori au murit din cauza coronavirusului în ţară de la începutul pandemiei, prima statistică oficială de acest gen, dar care este mult inferioară unei liste neoficiale păstrată de medici, scrie AFP.

K.B., marți 26 mai 2020 , 21:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Numărul oficial de 101 de îngrijitori morţi de Covid-19 a fost raportat în timpul unei sesiuni a Parlamentului de către Liudmila Letnikova, înalt responsabil al Ministerului Sănătăţii, citată de agenţia de presă Interfax.

Potrivit acesteia, ministerul înregistrează numărul de îngrijitori morţi din cauza coronavirusului, dar este prima dată de la debutul pandemiei că o astfel de informaţie este făcută public în Rusia.

Citeste si: Scandal într-un supermarket! O femeie fără mască a fost gonită din supermarket de alți clienți

O altă listă, întocmită din aprilie de medicii ruşi, anunţa marţi că 293 de îngrijitori au murit de coronavirus în ţară, a treia ca număr de infecţii după Statele Unite şi Brazilia.

Site-ul rus de informaţii Mediazona a anunţat 186 de îngrijitori morţi din cauza coronavirusului, excluzând din listă medicii care nu mai lucrau când au murit şi cei care se aflau în străinătate.

Citeste si: Trei femei de naţionalitate srilankeză ar fi fost batjocorite într-un centru de carantină din România

Preşedintele Vladimir Putin a spus marţi că vârful pandemiei a "trecut" în Rusia şi că situaţia rămâne "stabilă în general în ţară". Rusia a raportat mai mult de 362.000 de cazuri de coronavirus dintre care 3.807 decese.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si