Putin anunta ca doreste sa reinfiinteze KGB-ul, dar sub o alta forma

Putin propune o ampla reforma a aparatului de securitate din Rusia si acesta este in plina elaborare si, conform mai multor surse, se va face un minister care va semana izbitor cu fostul KGB.

C.I.P., luni 19 septembrie 2016 , 13:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest lucru se intentioneaza a fi facut pana la alegerile prezidentiale din 2018. Ministerul Securitatii Statului (MGB) va functiona pe structura actualului Serviciu Federal de Securitate (FSB) la care se vor adauga Serviciul Federal de Paza a Granitelor (FSO) si serviciul de Informatii Externe (SVR), adica exact cele trei foste directii care alacatuiau KGB-ul.

Functiile din Ministerul pentru Situatii Speciale, cel care coordoneaza toate serviciile de asistenta si interventie in caz de accidente si dezastre naturale, vor fi impartite intre Ministerul Apararii si Ministerul de Interne.

Noul minister va primi si o competenta de a instrumenta dosarele de cercetare penala care au o "importanta deosebita" si chiar va pytea sa isi exercite controlul asupra modului in care alte institutii isi desfasoara activitatea, noteaza cei de la Digi 24, informatii bazate pe cele ale publicatiei moscpovite Kommersant.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si