Putin este pregătit să trimită forțe armate în Belarus

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că este pregătit să trimită poliția în Belarus, dacă protestatarii încearcă să anuleze ordinea politică actuală.

Alex Dumitrescu, joi 27 august 2020 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

El a dezvăluit că liderul din Belarus, Alexandr Lukașenko, i-a cerut să pregătească, dacă este necesar, un contingent pentru aplicarea legii în Belarus, cu care Rusia are un acord de uniune care prevede legături politice, economice și militare strânse.

Președintele rus, care și-a asigurat recent funcția până în 2036, a adăugat totuși că „acum nu există o astfel de nevoie. Și sper că nu va fi”.

De asemenea, el a acuzat forțele străine neidentificate că a încercat să obțină un avantaj politic din cauza agitației politice care a urmat unei alegeri prezidențiale extrem de controversate și contestate.

Observațiile sale au apărut după ce Lukashenko i-a acuzat pe vecinii Belarusului de ingerințe deschise în afacerile sale.

„Agitație” la granița Belarusului

El a spus săptămâna trecută că Lituania și Polonia „se agită serios" la granița cu regiunea Grodno, ceea ce a determinat desfășurarea de frontiere suplimentare din Belarus.

Atât Polonia, cât și Lituania au negat ferm acuzațiile.

Cu toate acestea, Lituania a declarat că a pregătit o listă de oficiali din Belarus, inclusiv Lukashenko, că intenționează să sancționeze pentru alegerile privind violarea și violența, în timp ce UE discută în prezent despre alte sancțiuni împotriva țării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit, de asemenea, joi cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin, pentru a discuta despre cele mai presante probleme dipomatice care necesită cooperare între națiunile aliate.

Poliția din Belarus a reținut miercuri alte 50 de persoane în toată țara, în timp ce protestele care cer demisia liderului autoritar au intrat în a treia săptămână.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si