Mihai Chirica a spus că oamenii care vor veni la racla cu sfintele moaște ale Cuvioasei Sfâanta Parascheva nu vor fi într-un număr nelimitat.

"Vor fi create perimetre speciale la Catedrala din Iaşi, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu se pot aduna într-un mod nelimitat în curtea Mitropoliei sau în alte spaţii unde vor fi manifestări. Va trebui să aducem permanent un număr mult mai mare de voluntari decât s-a făcut vreodată.

Fluxurile pentru pelerini trebuie să fie clar stabilite", a precizat marţi, edilul Mihai Chirica.

De asemenea, primarul municipiului Iași a amintit că în zonele de carantină oamenii se pot deplasa doar în condiţii clare şi că nu vor putea veni autocare spre Iaşi din localităţile cu rată de incidenţă ridicată.

Racla cu sfintele moaște va putea fi scoasă mai devreme

Edilul Mihai Chirica a declarat că este posibil ca racla cu sfintele moaşte să fie scoasă mai devreme din Catedrală decât în anii precedenţi, astfel încât să fie evitată aglomeraţia.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Pelerinaj fără reguli la Sf. Parascheva! Credincioșii veniți din toată țara au format cozi imense în jurul catedralei

Racla ”poate fi oricând vizitată în cursul anului”

"Fac apel la înţelepciunea fiecărui pelerin să înţeleagă că sfânta este permanent aici. Este adevărat că ziua ei este pe 14 octombrie, dar poate fi oricând vizitată în cursul anului. În ultimele zile, o parte dintre pelerini au trecut deja pe la sfintele moaşte, au venit oameni de pe tot teritoriul României. Noi ca primărie susţinem ideea Mitropoliei ca sfintele moaşte să fie scoase mai devreme din catedrală", a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si: Pelerinajul religios de Sfânta Parascheva va avea loc, anunțul a fost făcut de Primarul din Iași, Mihai Chirica

Sfintele moaște

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va anunţa în cursul zilei de miercuri, 6 octombrie 2021, programul manifestărilor religioase.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva a început mult mai devreme decât în alți ani și asta fără vreo organizare. Credincioșii s-au adunat, pur și simplu, să se închine la racla cu moaște, speriați că pandemia nu le va mai permite acest lucru peste câteva zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si