Radu Herjeu a vorbit despre impactul pe care l-au avut cele două personaje Vulpița și Viorel, în spațiul public:"Parcă venise Madonna în Parlament"

Personajele Vulpița și Viorel aduc o audiență record.

K.B., vineri 14 februarie 2020 , 10:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Radu Herjeu, membru CNA a vorbit în exclusivitate despre situația creată de Vulpița și Viorel, personaje promovate în spațiul public, care au adus o audiență record.

Citeste si: Primăria Capitalei: Consolidarea Podului Grant, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată. Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal

"În acest moment, cazul este în discuție la CNA, pentru că de marți, am apucat să vedem abia două emisiuni și mai sunt foarte multe de văzut, dar pentru că veniseră reprezentanții Antenei, am zis să-i ascultăm și mai apoi să continuăm să vedem imaginile, să citim raportul de monitorizare și să vedem dacă s-a încălcat legea. Sigur că din cele văzute, se pare că sunt câteva elemente care ar putea conduce la ideea că s-a încălcat legea, dar e mult prea devreme pentru a da un verdict", a declarat Radu Herjeu potrivit DC News.

Citeste si: Ce fac concurenții de la ”Puterea Dragostei” de Ziua Îndrăgostiților


Ce spune articolul din lege în ceea ce privește sancțiunile

"La început, emisiunile au fost foarte cuminți, problema cea mai importantă a acestui tip de emisiune, cu acest tip de invitați, este în ce măsură e normal să pui astfel de personaje, în astfel de impostaze, care te pot conduce la ideea că nu sunt de demintatea lor, chiar dacă ele acceptă și e clar că ele acceptă, ba mai mult, ele sunt cele care au mers la emisiune, dar aceasta nu este o scuză pentru televiziune de a exploata naivitatea invitaților, de a exploata pentru audiență sau pentru a-și face emisiuni.Există un articol în lege, foarte clar privind deminitatea umană și de a nu pune invitații în situații care contravin demnității umane, chiar dacă aceștia își dau acordul. Se mai pune problema protecției minorilor, care se uită la televizor la ora aceea și asistă la dialoguri de multe ori absolut halucinante, despre adulter, sex, viol, lucruri pe care sincer nu ar trebui să le vadă la ora aceea și abordate la modul acesta destul de superficial și extrem de privial și tabloid", a adăugat el.

”Minorii sunt expuși la orele 17 - 18. Nu poți să dai vina tot timpul pe părinți că nu-și încuie copiii în debara la ora 17, ca nu cumva să se uite la televizor și să nu vadă așa ceva. Sigur, problema foarte mare este că și părinții se uită la așa ceva, dar asta nu e treaba CNA-ului. Treaba CNA-ului este să vadă strict în ce măsură se încalcă sau nu legea. Nu e vorba dacă-mi place, dacă nu-mi place, dacă eu m-aș uita sau nu m-aș uita, dacă mi se pare normal sau nu" a mai adăugat Radu Herjeu.

Ce s-a întâmplat în momentul în care s-a cerut interzicerea.
"De foarte multe ori, am văzut reacții ale oamenilor care spun că vor interzisă emisiunea. Nu se poate așa ceva și CNA-ul nu poate interzice emisiunea! Nu poate interzice invitați! Nu poate interzice moderatori! Nu poate interzice subiectul! Și așa este și normal să fie, trăim într-o democrație totuși. Nu trebuie să stabilească CNA-ul la ce trebuie să se uite telespectatorii. Ce poate CNA-ul și ce trebuie să facă CNA-ul este să supravegheze la un anumit echilibru și în special la respectarea legii, care este așa cum este. În momentul în care legea nu va mai sancționa tipul acesta de derapaje, în momentul în care legea nu va mai fi interesată de protecția minorilor, probabil că nici CNA-ul nu va mai avea de muncă în România. Legea audiovizualului și codul audiovizualului, în toată Uniunea Europeană, nu interzic nimic. Noi nu putem opri de la difuzare nimic, decât atunci când e vorba de reclame, dar acolo e o altă situație, dar, în ceea ce privește producția de televiziune, politica editorială a posturilor, CNA-ul nu are absolut niciun fel de putere. Putem doar să luăm act de o nemulțumire a cetățenilor, care se manifestă de obicei prin sesizările primite la consiliu, să întocmească rapoarte de monitorizare și să urmărească ceea ce s-a întâmplat în emisiune, urmând ca, în cazul în care se constată încălcarea legii, să dispună o sancțiune. Sancțiunea aceea este în bani sau sub formă de somație, ea nu poate fi niciodată sub formă de întrerupere a emisiei, a emisiunii, de interzicere a ceva", a completat el.

Citeste si: Mesaje Ziua Îndrăgostiților - Valentine's Day, 14 februarie 2020

Reacția lui Radu Herjeu în momentul în care Vulpița și Viorel au ajuns în Parlament

"Hai să fim serioși, sunt două personaje care nu au făcut nimic în viețile lor, adică nu ar trebui să se vorbească despre aceste personaje nici măcar un minut, când sunt atâția și atâția oameni în România care au făcut ceva și despre care nu se vorbește. Este la modă să te filmezi cu Vulpița, să o imiți pe Vulpița și să o duci în Parlament. Eram în ședință când ne uitam pe ecrane și am văzut burtierele mari, galbene: Vedeta este în Parlament. Am crezut că o să cad de pe scaun. Am zis bă, una e să faci o emisiune tabloid, alta e totuși să o dai la știri că VEDETA a venit în Parlament, de parcă venise Madonna și a fost invitată în Parlament. Serios? O tânără care nu știe pe ce lume trăiește a devenit vedetă?! Eu cred că toți oamenii serioși ar trebui să reacționeze", a adăugat Radu Herjeu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si