Radu Mazăre a cerut azil în Madagascar

Jean-Jacques Randrianasolo, ministrul Justiţiei din Madagascar, a declarat că Radu Mazăre va fi extrădat în România, scrie Mediafax care citează presa malgașă.

Author: E. V. marți 14 mai 2019 , 14:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jurnaliștii din Madagascar mai notează că fostul edil al Constanței se află de șapte zile în arestul unei secții de poliție din Ansoy și ar fi depus o cerere pentru azil.

Solicitarea să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020.

Surse ONU au declarat pentru L'Express de Madagascar, că "acest om are dreptul să aştepte răspunsul la solicitarea sa, care va fi examinată de Înalta Curte de Justiţie la 21 ianuarie 2020".

"În acest interval, nu îl putem forţa să părăsească ţara în care a cerut azil", au mai spus aceleaşi surse.

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat luni autorităţilor competente din Madagascar.

"Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar.

Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Radu Mazăre. condamnat la 9 ani de închisoare, a fost arestat în 8 mai, pentru şase zile.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si