Radu Mazăre lucra pentru un miliardar egiptean! Fostul edil al Constanței nu câștiga bani doar din resortul din Madagascar ci dădea consultanță pentru unul dintre cei mai bogați afaceriști din Africa

Radu Mazăre nu câștiga bani doar din resortul construit în Madagascar ci era angajat și al unui miliardar egiptean.

Radu Constantin, joi 16 mai 2019 , 08:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

După ce Radu Mazăre s-a retras din politică, a continuat să facă bani din turism. În afară de celebrul resort contruit în Madagascar, fostul edil al Constanței a devenit și consilier al miliardarului egiptean Samih Sawiris, șeful companiei Orascom din Egipt, înființată de tatăl său în urmă cu 70 de ani.

Mazăre a devenit consilierul egipteanului în urmă cu 3 ani, însă cei doi se cunoșteau de mai multă vreme. Sawiris (în prezent cu o avere evaluată de Forbes la 850 milioane dolari) s-a arătat interesta de un proiect imobiliar în Constanța, însă acesta nu s-a materializat. Samih desfășoară însă prin compania sa lucrări de construcție în Egipt, Muntenegru și Elveția. Alte operațiuni desfășurate de concern au mai avut loc în Algeria, Turcia, Pakistan sau Irak. Compania deține una dintre cele mai importante stațiuni din Egipt, El Gouna. În 2013, Bill Gates a investit 1 miliard dolari în compania de construcții a concernului.

Citeste si: Radu Mazăre va fi adus în ţară în 20 mai

Mazăre: "Nu mă mai interesează societatea românească"

”Voi fi consultant al managerului general în ceea ce privește dezvoltarea urbană și dezvoltarea turistică. Am fost, am negociat contractul pentru că primisem această ofertă de muncă din partea companiei Orascom, o companie multinațională cu dezvoltări foarte mari turistice. Am negociat contractul și m-am primit semnat. Urmează să-l semnez și eu. În principiu, cam în două săptămâni și jumătate este semnat. Această companie deține dezvoltări turistice de genul orașelor. Cel mai mare oraș pe care îl deține este El Gouna. V-am spus că nu mă mai interesează ce se întâmplă în societatea românească. Nu mai vreau să fiu persoană publică”, spunea Radu Mazăre în 2016.

Radu Mazăre a fost reținut în Madagascar și va fi extrădat în România la începutul săptămânii viitoare, el urmând să își ispășească o condamnare cu executare într-un dosar de corupție.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si