Raed Arafat, anunț de ultim moment. Ce se întâmplă de 1 Mai

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că și în minivacanța de 1 Mai restricțiile vor rămâne în vigoare, cerându-le românilor să rămână izolați.

I.C., marți 21 aprilie 2020 , 08:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Mai avem o perioadă de trecut prin ea, vine 1 Mai și mesajul de acum către toți este să nu-și planifice activități pentru 1 Mai, activități precum cele pe care le-au planificat în alți ani, adică mers la plajă, mers la grătare etc., pentru că măsurile de restricție vor rămâne valabile și în perioada 1 Mai”, a declarat Raed Arafat, la TVR 1.

Citeste si: OMS, avertisment sumbru: "Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează"

„Chiar dacă va fi relaxarea aceasta, va fi treptată, nu va fi imediată, va fi în baza unor analize și va fi și cu măsuri compensatorii, precum distanțarea la locul de muncă, folosirea echipamentelor de protecție, gen mască sau altceva care să acopere gura și nasul, și respectarea unor măsuri stricte de igienă, până ce trecem prin situația cu care va trebui să conviețuim, adică virusul”; a mai spus acesta.

plaja.jpg

„Nu este așa!”

Totodată, șeful DSU a precizat că persoanele peste 65 de ani nu vor fi plasate în carantină instituționalizată.

Citeste si: Tătaru: Nu vorbim de relaxare deocamdată/ Relaxarea se va face gradual, pe grupe de vârstă şi pe localităţi

„Au apărut foarte multe fake-uri, știri false în rețelele de socializare, s-a atribuit ministrului Sănătății faptul că urmează să punem pe toți care sunt peste 65 de ani în carantină instituționalizată, ceea ce este fals! Alții au ieșit să zică că imediat începem relaxarea și de mâine totul este perfect. Nu este așa!”, a completat șeful DSU.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că încâ ne aflâm într-un moment de urcare, iar măsurile de izolare vor fi menținute.

„Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii suntem încă într-un moment în care suntem în urcare, vom face o evaluare cam după o săptămână după sărbătorile pascale, vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creşterea acestuia precum şi numărul deceselor, dar când va veni vorba de  relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte. (...) Încă suntem pe panta ascendentă a curbei despre care vorbim de două luni de zile. Suntem într-un moment în care urmărim ca şi creşterea numărului de cazuri să se facă într-un număr mic. (...) Încă suntem precauţi şi menţinem măsurile de izolare, distanţare socială şi urmărim îndeaproape fiecare localitate, fiecare focar. Întâi să ajungem la un număr de cazuri constant şi după aia ne gândim la descreştere. Nu vorbim de relaxare deocamdată”, a declarat ministrul Sănătăţii, luni, într-o intervenţie la Digi 24.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si