Raed Arafat a anunțat că aproximativ 4,5 din populația României a fost deja afectată de COVID-19

Secretarul de stat, Raed Arafat a afirmat, vineri, că aproximativ 4,5% din populația României a fost deja infectată cu virusul SARS Cov2 și a mai spus că acele cazuri depistate cu coronavirus sunt mult mai puține decât cele rămase nedepistate.

Author: Alina Raducu vineri 16 octombrie 2020 , 13:54

Raed Arafat a anunțat că aproximativ 4,5 din populația României a fost deja afectată de COVID-19
Raed Arafat a anunțat că aproximativ 4,5 din populația României a fost deja afectată de COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Secretarul de stat a declarat că acele cazuri testate pozitiv sunt mai puține decât cele generale

" Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli.

Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire. Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase.

Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat MS a dat prevalența pe parte de anticorpi de 4,5%- 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a subliniat faptul că spitalele destinate COVID-19 s-au supraaglomerat

"Este normal ca celelalte să intre în faza următoare și se așteaptă să primească cazuri. Și nu vorbim de cazuri ușoare, ci de cele care au nevoie de oxigen și de tratament. Nu toate unitățile dețin spații, dar este normal să fie create circuite", a mai precizat Raed Arafat.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si