Raed Arafat, avertisment pentru români: Se pot lua noi măsuri

Raed Arafat, a transmis un avertisment legat de creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

K.B., vineri 05 iunie 2020 , 13:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Arafat a explicat că situația nu este una stabilă și că este necesar „să lucrăm împreună” pentru a stopa o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, potrivit Digi24.

Citeste si: Angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, confirmată cu coronavirus

„Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control”, a mai declarat șeful DSU.

În acest context, ministrul Sănătăţii anunţă că autorităţile “nu vor renunţa la obligaţia de a purta masca în spaţiile publice închise, până când nu dispar focarele, şi nu mai apar, noi cazuri’’.

Citeste si: Masca de protecţie, un duşman al tenului. Dr. Ana Maria Drăgăniță: Ce efecte negative are purtarea îndelungată a măştii?

“Purtarea măştii este obligatorie de aproape 3 săptămâni şi nu suntem în situaţia să renunţăm la ea”, spune ministrul sănătăţii.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ″În momentul în care, la nivel naţional, vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, unităţi de îngrijire bătrâni, neuropsihici sau în acest personal, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Orizontul de timp ni-l va da evoluția”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si