Raed Arafat exclude o nouă etapă de relaxare: „Acesta este un semnal”

Raed Arafat a anunțat că nu va exista o nouă etapă de relaxare după 15 iulie, după creșterea cu peste 30% a numărului de noi cazuri în ultimele 14 zile.

I.C., joi 09 iulie 2020 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că trendul crescător trebuie să fie un semnal de alarmă și a făcut apel la populație să fie cât mai cooperantă.

„Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a spus Raed Arafat.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban nu doresc măsuri restrictive

Și președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu dorește reintroducerea stării de urgență, dar există discuții pe această temă.

„Am văzut că majoritatea ţărilor care au început măsurile de relaxare a crescut numărul de persoane infectate. Nu îmi doresc să reintroduce restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună măsuri restrictive. Românii în cea mai mare parte au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, şi persoane simple şi persoane titrate, care nu au înţeles nimic din toată situaţia”, a declarat preşedintele Iohannis.

Citeste si: Noul coronavirus, un adevărat tsunami. Numărul infectărilor pe glob a trecut de 12 milioane

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu dorește să ia măsuri care ar putea afecta economia.

„Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nici o măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsura se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor

Citeste si: Managerul Spitalului Colentina, infectat cu coronavirus

Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi”, a adăugat premierul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si