UPDATE: Arafat a mai menționat ca şi copiii de până la 12 ani vor putea să participe la aceste activităţi. Hotărârea de Guvern urmează să fie publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. 

Astfel, Hotărârea de Guvern aproată, astăzi, permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate care au 10 zile de la a doua doză, respectiv pentru cei trecuţi prin boală, aflaţi în perioada dintre a 15-a şi a 180-a zi", a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat: "Va exista un ordin, sperăm în cursul zilei de luni" 

Tot el a avertizat că nu se va mai permite participarea persoanelor testate pentru că acestea pot fi totuşi infectate şi se urmăreşte reducerea numărului de persoane care pot ajunge la ATI.

Raed Arafat a dat exemple precum organizarea evenimentelor private- nunţi, botezuri- care este permisă cu participarea acestor categorii de persoane până la 50% din capacitate, dar nu mai mult de 200 persoane, organizarea de competiţii sportive în spaţii deschise şi închise, cu distanţă de un metru, mască de protecţie, la 50% din capacitate, organizarea activităţii în cinematografe, săli spectacole, concerte- 50% din spaţiu, purtare mască.

Raed Arafat: „Hotărârea de Guvern aprobată astăzi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate”

Raed Arafat: „Hotărârea de Guvern aprobată astăzi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate”

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Situație alarmantă! Doar 11 paturi mai sunt libere în secțiile ATI Covid din toată țara. În Capitală nu mai este niciun loc

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Totodată, la spectacolele drive in pot participa membrii aceleiaşi familii sau cel mult patru persoane în maşină dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală.

De asemenea, organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri este permisă până la 50% din capacitate, cu purtarea măştii şi păstrarea distanţei.

Restaurantele şi cafenele pot primi clienţi până la 50% din capacitate maximă, între 5:00 – 24:00.Magazinele, mall-uri, vor fi deschise până la ora 22:00.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 2 octombrie 2021. Nou record de infectări în valul 4, număr uriaș de decese

Astfel persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot ieşi în perioadele în care circulaţia persoanelor este restricţionată pe timpul nopţii.

Însă, în privinta obligatiei de a purta masca de protecţi în aer liber, Arafat a declarat că la o incidenţă de peste 6 la mie masca va fi obligatorie, dar vor fi şi excepţii la anumite activităţi- activităţi sportive, în parc, dar în zonele aglomerate, unde este risc, se va purta.

"Va exista un ordin sperăm în cursul zilei de luni", a mai adăugat Arafat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si