Raed Arafat: În mai era programat un exercițiu cu CE, similar cu ceea ce se întâmplă acum. Realitatea a fost mai rapidă

Autoritățile pregăteau pentru luna mai un exercițiu de combatere a unei pandemii, similar cu ceea se întâmplă astăzi, însă realitatea a fost mai rapidă. Este declarația șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

R.B., vineri 17 aprilie 2020 , 16:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Probleme de comunicare, mai ales la început, probleme de cooperare interinstituțională au existat, au fost, nimeni nu poate să nege. Pe parcurs multe dintre ele s-au rezolvat.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban: Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată

De exemplu, de ce să fie coordonarea sub DSU, de ce să fie la nivelul județului DSP în coordonarea prefectului, care de fapt legea asta zice, au fost foarte multe interpretări, au fost multe aspecte care au arătat clar că mulți nu erau potriviți pentru poziția în care erau, mulți nu erau instruiți, nu știau ce aveau de făcut în această situație, lipsa de exercițiu...

Citeste si: Klaus Iohannis: „Orice gest și atitudine contrare recomandărilor reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice”

Poate o să vă mire pe toți! În mai era planificat unul dintre cele mai mari exerciții pe scenariu de pandemie în România. Cu Comisia Europeană, participau mai multe țări. Se făcea în vestul țării. Normal că l-am amânat, suntem în situație reală”, a spus Arafat, la Digi 24.

Citeste si: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe ministrul de Interne Marcel Vela: „Are un moment de pauză mintală”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si