Premierul Ludovic Orban: Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată

Premierul Ludovic Orban a oferit, joi seară, explicaţii cu privire la ordinul care viza intrarea în carantină, la domiciliu, a persoanelor care veneau din afara ţării şi a spus că erau câteva judeţe unde locurile de carantinare erau aproape pline. ”Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată”, a spus premierul.

K.B., joi 16 aprilie 2020 , 21:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”A fost o explicitare, după părerea mea nenecesară, după un ordin al lui Arafat în care era prevăzut că, în mod excepţional, unde nu mai există locuri de carantină, carantina să se facă la domiciliu. Nu a fost un ordin care duce la anularea obligaţiei celor care vin din zonele roşii să intre în carantină instituţionalizată. Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată. În momentul în care a fost emis ordinul lui arafat erau 4-5 judeţe unde ar fi fost atinsă capacitatea carantinării. Din fericire nu a fost necesar să apelăm la acest punct”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Citeste si: VIDEO| Interviu exclusiv Știrile Kanal D. Nelu Tătaru: ”Trebuie să conviețuim doi ani cu coronavirusul!”

Acesta a explicat că la ora actuală avem peste 12.000 de locuri de carantină instituţionalizată.

”Am solicitat constant prefecţilor să apeleze la toate căile posibile pentru a se recurge la această carantinare institutionalizată. Repet, cine vine din zona roşie, intră în continuare în carantină instituţionalizată”, a mai spus premierul.

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Marea Britanie creşte cu 861 de morţi şi 18.665 de contaminări, la 13.729 de decese şi peste 100.000 de cazuri

Citeste si: Controversatele pieţe din Wuhan se deschid în umbra noului coronavirus

”În ceea ce priveşte tratarea la domiciliu a persoanelor infectate este ultima optiune. Încercăm să găsim o soluţie, poate tot în spaţii de carantină, astfel încât persoana infectată care nu are simptome sau are simptome uşoare, să nu se trateze la domiciliu pentru a nu pune în pericol familie sa. Şi vor sta în spaţii de carantină instituţionalizată”, a mai explicat premierul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si