VIDEO - Raed Arafat transmite românilor că tocul ușii nu este salvarea pe timp de cutremur

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență le-a transmis românilor că tocul ușii, pe care fiecare generație îl consideră salvator în timpul unui cutremur, trebuie uitat. Arafat spune că, de fapt, în cazul unui seism, ar trebui să ne adăpostim sub o grindă a casei.

Author: Maria Stiuca miercuri 15 februarie 2023 , 19:25

Raed Arafat transmite românilor că tocul ușii nu este salvarea pe timp de cutremur

Raed Arafat transmite românilor că tocul ușii nu este salvarea pe timp de cutremur

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ne adăpostim sau nu sub tocul ușii în cazul unui cutremur? Asta li s-a transmis românilor din generație în generație și e primul răspuns de pe limba tuturor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spulberă recomandarea pe care chiar instituția o face și ne avertizează că, în ultimii ani, au dispărut grinzile de rezistență de la uși, astfel că locul nu ar fi deloc unul sigur.

Tocul ușii- sigur sau nu, în caz de cutremur?

Alexandra Cosman, reporter Kanal D  ne prezintă variantele la care ar apela românii în caz de cutremur:

„Sub tocul ușii, da. Cum deschizi ușa te pui sub partea aia și stai!”

„În cel mai apropiat loc, este tocul ușii unde pot să mă ascund în cazul unui cutremur!” 

„- În tocul ușii, în tocul ușii.

- Credeți că este un loc stabil?

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

- Nu, dar așa ne-au spus bătrânii!”

Citește și: Câte clădiri cu bulină roșie sunt în București. În ultimii 30 de ani au fost reabilitate doar 30 de blocuri cu risc seismic

Citește și: Urmările cutremurelor din Oltenia: peste 100 de apeluri la 112, instituții închise și clădiri avariate

„Pe mine m-a prins cutremurul în 77 și m-am prins de clanță și am stat în toc. N-am avut nimic. Cu toate că pianina era în mijlocul casei, dărâmate flori, noi am rămas întregi!”  , spune o bătrână de 79 de ani.

Se pare că Raed Arafat consideră că recomandările transmise din generație în generație, au expirat, iar de vină ar fi haosul din construcții: „Nu mai putem să spunem sub tocul ușii, că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență. Deci, mai degrabă, sub un obiect care poate să te protejeze dacă cade ceva, sau în zone în care știi că este grindă!” 

Citește și: EXCLUSIV: Planul de familie și păstrarea calmului, esențiale în caz de cutremur/ IGSU: ”Este important să avem și un kit pentru situații de urgență!”

Straniu e că, pe platforma fiipregătit.ro a Departamentului pentru Situații de Urgență, unde ar trebui să ne informăm ce ar trebui să facem înainte, în timpul și după cutremur, ni se transmite în continuare că totul ușii e loc numai bun de adăpost, contrar celor spuselor lui Raed Arafat.

Citește și: Mai multe replici ale cutremurului din Gorj au avut loc noaptea trecută. S-au înregistrat efecte în 22 de localități


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si