Raed Arafat: "Pornim cu un dezavantaj în valul al treilea față de valul doi". Ce spune despre o carantină de Paște

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a precizat că ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei, iar acesta ne găseşte cu peste o mie de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, comparativ cu valul al doilea, când erau 500 de pacienţi internaţi la ATI.

Author: Razvan Ilie marți 16 martie 2021 , 07:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Secretarul de stat din MAI a precizat că avem un mare dezavantaj în valul trei  de coronavirus față de valul al doilea și că este obligatoriu să creştem capacitatea

de terapie intensivă. 

Potrivit lui Raed Arafat, în acest moment, la UPU, în Bucureşti, sunt 131 de pacienţi cu Covid, care aşteaptă să fie transferaţi la unităţi medicale specializate. Dintre aceştia, patru sunt intubaţi.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei: „Acest lucru depinde de noi toţi”

”Suntem într-o creştere, fără nicio discuţie şi clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la Terapie Intensivă cu un număr care a existat în secţiile ATI de peste 900 de bolnavi, 900 şi ceva, comparativ cu valul trecut când erau mai puţini în secţiile ATI, vreo 500 erau când a început să crească atunci şi asta normal solicită să creştem şi capacitatea de terapie intensivă, lucru care premierul a solicitat

duminică în cadrul videoconferinţei pe care am avut-o cu toate judeţele ţării, cu DSP-urile, cu reprezentanţii zonali de terapie intensivă, cu Centrele judeţene de coordonare a intervenţiei”, a declarat Arafat, luni seară, la Digi 24.

Citeste si: VIDEO-Criză de paturi la Terapie intensivă. Valul trei a lovit România

Raed Arafat: Sper să avem o libertate mai mare de Paște decât anul trecut

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, referindu-se la Paşte, că speranţa este ca anul acesta să existe o mai mare libertate comparativ cu anul trecut.

”Speranţa noastră esre să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat, potrivit News.ro, luni seară, referindu-se la perioada sărbătorilor de Paşte.

Citeste si: Franţa şi Italia suspendă utilizarea vacinului anti-COVID-19 AstraZeneca

Raed Arafat a adăugat că totul depinde de situaţia epidemiologică. ”Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidemiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vim să spun că mutăm ora şi schimbăm slujba, aşa ceva vă daţi seama că sunt bazaconii”, a mai declarat Arafat.

Secretarul de stat a precizat că în unele zone care ar putea fi de Paşte în carantină, ar putea fi luate unele măsuri speciale.

Criză de paturi la Terapie intensivă. Valul trei a lovit România

Valul trei al pandemiei a prins România nepregătită. Paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate aproape în totalitate pentru că oamenii ajung în stare gravă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si