Rafael Nadal si Mo Farah, pe lista sportivilor carora li s-a permis sa foloseasca substante interzise. Hackerii Fancy Bears au publicat noi documente despre acest caz

Grupul de hackeri Fancy Bears a publicat, luni, noi documente obtinute dupa ce a spart serverele WADA, reprezentand exceptiile de uz terapeutic ale unui grup de 26 de sportivi, printre care se numara campionul olimpic de tenis Rafael Nadal si atletul dublu medaliat cu aur la Rio Mo Farah.

Editor: Alexandra Chiric luni 19 septembrie 2016 , 20:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nadal a primit, în 2009, permisiuna de a folosi betametazona (corticosteroid) si corticotrofina (tetracosactid), în 2012. Potrivit documentelor publicate de Fancy Bears, exectiile de uz terapeutic în cazul fostului numar 1 mondial au fost emise pentru perioade foarte scurte de timp, una, respectiv trei zile, infoirmeaza News.ro.

Tenismenul spaniol este medaliat cu aur la Rio în proba de dublu, alaturi de Marc Lopez, dupa ce acestia au castigat finala disputata cu Horia Tecau si Florin Mergea.

Britanicul Mo Farah, campion la Rio si la Londra în probele de 5.000 de metri si 10.000 de metri, a primit exceptie de uz terapeutic pentru triamcinolon, în 2008( o zi) si pentru sulfat de morfina, vicodin (ambele narcotice) si solutie salina intravenoasa, în 2014 (doua zile).

În acest al patrulea calup de documente medicale publicat de hackerii care au spart serverele WADA sunt vizati cate doi sportivi din Argentina, Danemarca si Franta, cate patru din SUA si Canada, opt din Marea Britanie si cate unul din Belgia, Burundi, Ungaria si Spania.

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA si a postat, marti, primele date medicale prin care se arata ca nume mari ale sportului american, ca jucatoarele de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substante interzise pe baza unor certificate medicale.

Fancy Bears a dat publicitatii, în noaptea de miercuri spre joi, o noua lista cu 25 de sportivi participanti la JO de la Rio, care au primit exceptii de uz terapeutic. A treia lista a fost publicata vineri si continea date medicale ale unui grup de 11 sportivi.

WADA a confirmat atacurile, precizand ca acestea au originea în Rusia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si