Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 în ce condiții se poate opri transmiterea virusului, astfel încât oamenii să revină la viața de dinainte de pandemie. El și-a exprimat însă îndoiala că asta se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor.

R.B., joi 16 aprilie 2020 , 12:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment pentru populație. Când vor fi ridicate restricțiile

Dacă ajungem la 70 - 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte.

Citeste si: OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a Covid-19 şi înrăutăţeşte efectele bolii

Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor.", a explicat Alexandru Rafila, la digi24.ro

Citeste si: "Pentru persoanele care revin în țară din zona galbenă, dar în ultimele 14 zile s-au aflat și pe teritoriul unei țări din zona roșie, se impune carantină sau izolare"? Ce au răspuns autoritățile!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si