Alexandru Rafila: „Jumătate de milion de români poate au trecut deja prin infecţia cu coronavirus”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat la Digi24 că este probabil ca "circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin boală", iar în momentul apariţiei unei astfel de infecţii virale, cum este şi coronavirusul, "numărul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decât numărul real de cazuri pentru că foarte multe persoane sunt asimptomatice sau fac forme uşoare care nu îi determină să nu se prezinte la medic".

Author: Georgiana Balaban duminică 16 august 2020 , 15:59

rafila români coronavirus
rafila despre românii cu coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% şi asta înseamnă că avem

un coeficient de multiplicare între 8 şi 10, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate ţările care şi-au încheiat studiile de seroprevalenţă. Al nostru este în curs de desfăşurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2- 3% seroprevalenţă, adică persoane care au trecut prin infecţie în România", a declarat Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila: „Jumătate de milion de români poate au trecut deja prin infecţia cu coronavirus”

În ceea ce priveşte imunizarea în masă, "suntem foarte departe" de acest fapt, este de părere profesorul Rafila.

" Nicio ţară nu este într-o astfel de situaţie.

Chiar regiuni care au trecut printr-un număr mare de infecţii cu coronavirus nu depăşesc 15- 20%, iar la noi e undeva între 2,5- 3%. Ca să putem vorbi de imunizare în masă trebuie să ne apropiem de 70% din populaţie trecută prin infecţie, iar lucrul acesta s-ar întâmplă în câţiva ani de zile. Sperăm că această cifră să fie obţinută prin vaccinare şi nu prin îmbolnăvire", precizează el.

rafila români coronavirus
rafila români coronavirus

Citeste si: OMS anunţă peste 294.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Citeste si: Horoscopul răutății. Trei zodii de care trebuie să te ferești!

Citeste si: Bilanțul pacienților COVID-19, azi 16 august 2020. Numărul crește de la o oră la alta

La nivel european, în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus, "suntem pe locul trei după Luxemburg şi Spania", a anunţat medicul. "Noi ne apropiem de cifra de 90 de cazuri la 100.000 de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, Spania e la 110, Luxemburg la 120, dar este extrem de mult dacă comparăm cu alte ţări care au trecut printr-un număr mare de infecţii, de exemplu Italia care are 6- 7 cazuri".

Cazurile de Coronavirus vor exploda în România

"Avem foarte multe cazuri, într-adevăr, asta înseamnă că există o transmitere comunitară şi că măsurile de sănătate publică nu şi-au făcut efectul, fie populaţia nu este aderentă la recomandările autorităţilor şi cred că mai avem de lucru în planul comunicării şi convingerii oamenilor că trebuie să fie parte din acest proiect naţional de limitare a transmiterii, care trebuie să continue pe o perioadă medie”, a afirmat Alexandru Rafila.

Citeste si: Doi membri din clanul Duduianu, dați în urmărire internațională. Polițiștii sunt pe urmele celor doi interlopi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si