Ramona Alexandra Gafiuc a absolvit UMF Iași și urma să devină medic. Își dorea să ajute pacienții și să salveze vieți, însă soarta a avut alte planuri cu ea. La doar 28 de ani, tânăra se luptă cu o boală nemiloasă. Cu un an în urmă, Ramona a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută.

Chiar dacă a apelat la chimioterapie și a trecut printr-un transplant de celule stem la finalul anului trecut, viața i-a dat o nouă lovitură Ramonei atunci când boala a recidivat și i-a dat din nou viața peste cap.

leucemie, studenta medicina, cancer

Tânăra speră din toată inima la o minune. 

[Sursa foto: BZI]

Din nefericire, ultima speranță la o viață normală pentru Ramona este o operație în Turcia, care costă însă mult mai mult decât familia și prietenii săi își pot permite.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

„Ea este Ramona, prietena mea bună! Un om bun și iubitor, mereu alături de tine, oricând ai nevoie, ea este acolo. Din păcate, viața nu a fost la fel de bună cu ea și la nici 28 de ani a primit un diagnostic crunt. Mai exact, în vara anului 2023, a aflat ca suferă de leucemie mieloblastică acută. A urmat un tratament cu chimioterapie, urmat de un transplant de celule stem în România, în luna decembrie 2023, însă fără succes, din păcate.

Ultimele analize au arătat ca boala a recidivat, iar medicii de aici nu i-au mai oferit o șansă, așa ca au încercat să caute ajutor în afara țării. O speranță a apărut de la medicii din Turcia, însă costă, în prima fază, 30.000 de euro, sumă de care ea și familia ei, din păcate, nu dispun”, a transmis Laura Nenu, prietenă a Ramonei Alexandra Gafiuc, potrivit bzi.ro.

Citește și: Claudia Pătrășcanu avea 15 ani când tatăl ei a murit! Artista își aduce aminte și acum ultimele lui cuvinte: „Nu putea să moară fără să mă îmbrățișeze”

Fiind ultima speranță a Ramonei, cei care o cunosc și o iubesc au apelat la oamenii cu inimă mare pentru a strânge suma care ar putea face diferența între viață și moarte pentru tânăra în vârstă de doar 28 de ani.

„Noi, toți cei ce o cunoaștem, vom pune mână de la mână să ajutăm acest om minunat, această fată în floarea vârstei, care are o viață înainte, însă avem nevoie și de ajutorul vostru, al tuturor, pentru a putea strânge cât mai repede cei 30.000 de euro în prima fază, iar ea să înceapă tratamentul în Turcia”, a mai precizat prietena Ramonei.

leucemie, studenta medicina, cancer

Urma să devină medic, dar acum își petrece viața pe patul de spital. 

[Sursa foto: BZI]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si