Richard Scolyer, în vârstă de 57 de ani, a spus că a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, anul trecut în iunie, un tip agresiv de melanom care părea că-l condamnă la "o moarte sigură”.

Citește și: VIDEO- Epidemie de tuse convulsivă în Europa. 19 persoane și-au pierdut viața din cauza acestei boli infecțioase

Profesorul Scolyer a fost supus unui tratament experimental bazat pe cercetările sale asupra melanomului.

Efectele pozitive ale tratamentului său ar putea fi o descoperire majoră pentru pacienții cu același subtip de glioblastom, potrivit The Independent.

Primele semne pozitive ale tratamentului anti-cancer

Medicul patolog a spus marți, 14 mai, că a fost supus unui RMN pentru a verifica dacă glioblastomul lui este recurent și a descoperit că „încă nu există niciun semn de recidivă”.

Terapia experimentală a stimatului patolog se bazează pe propriile sale cercetări de pionierat asupra melanomului, conform BBC News.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Medicul australian, la RMN

Medicul australian, la RMN

Subtipul de glioblastom al profesorului Scolyer este atât de agresiv, încât majoritatea pacienților supraviețuiesc mai puțin de un an.

"Ca să fiu sincer, am avut mai mari emoții decât în oricare scanare anterioară”, a spus el pentru BBC. "Sunt doar încântat... nu aș putea fi mai fericit.”

A fost desemnat "australianul anului 2024"

Prof. Richard Scolyer este una dintre cele mai respectate minți medicale din țară și a fost desemnat anul acesta Australianul Anului alături de colega și prietena sa Georgina Long, ca recunoaștere a muncii lor care le-au

schimbat viața asupra melanomului.

Prof. Richard Scolyer, alături de colega și prietena sa Georgina Long

Prof. Richard Scolyer, alături de colega și prietena sa Georgina Long

[Sursa foto: Twitter]

În calitate de co-directori ai Melanoma Institute Australia, cercetările din ultimii zece ani ale celor doi privind imunoterapia au îmbunătățit dramatic rezultatele pentru pacienții cu melanom la nivel global.  

Imunoterapia utilizează sistemul imunitar al organismului pentru a ataca celulele canceroase.

În jumătate dintre cazurile tratate, boala este vindecată, de la mai puțin de 10% înainte de terapia medicilor australieni.

Este același tip de terapie pe care prof. Long, alături de o echipă de medici, o folosește pentru a-l trata pe Prof. Scolyer- în speranța de a găsi un remediu și pentru cancerul său.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si