Răpirea animalelor de companie va fi considerată faptă penală în Marea Britanie

Răpirea animalelor de companie urmează să fie încadrată ca faptă penală, potrivit schimbărilor legale implementate Marea Britanie.

Author: Alexandra Costea vineri 03 septembrie 2021 , 15:50

Răpirea animalelor de companie va fi considerată faptă penală în Marea Britanie
Răpirea animalelor de companie va fi considerată faptă penală în Marea Britanie[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, furtul unui animal de companie este considerat drept pierderea suferită de stăpân a unui simplu bun. Guvernanții vor să introducă o lege prin care să poată recunoaşte şocul emoţional prin care trec cei ale căror animale sunt răpite.

Propunerea face parte dintr-un şir de recomandări şi a fost expusă de grupul de lucru responsabil de furtul animalelor de companie, care a fost creat pentru a monitoriza creşterea incidentelor din timpul carantinei.

Citeste si: FOTO| Copil de 10 ani din Alba Iulia, dispărut! Mama crede că a fost răpit de tatăl său! Poliția îl caută

2.000 de câini au fost furați anul trecut în Marea Britanie

Grupul, format din oficiali guvernamentali, poliție, procurori și autorități locale, a primit dovezi de la grupuri pentru protecția animalelor, militanți, cadre universitare și alți experți şi a transmis într-un comunicat că aproximativ 2.000 de câini au fost furaţi anul trecut. Raportul

a constatat că 7 din 10 furturi de animale de companie înregistrate de poliţişti includeau răpirea câinilor. Pentru moment nu se cunosc cu exactitate pedepsele maxime care pot fi aplicate pentru noua infracţiune, dar oficialii speră că propunerile vor face mai dificilă răpirea și vânzarea de către hoți a animalelor de companie. 

Citeste si: Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit la Poligonul Capu Midia, în urma tragerilor antiaeriene


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si