Raport coronavirus săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie: 174 de focare înregistrate

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat, marţi, raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, precizând că s-au înregistrat 174 de noi focare, cu peste 70 mai multe decât în săptămâna precedentă.

Author: Georgiana Balaban marți 06 octombrie 2020 , 14:09

raport coronavirus în românia
Raportul devastator COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, iar cele mai multe decese au apărut în judeţele Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin, dar şi în Bucureşti.

”În săptămâna 28 septembrie- 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin”, a transmis, marţi, INSP, în raportul săptămânal.

Potrivit secialiştilor, în 22 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţa cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar un caz de 25 a fost înregistrat la personal medical.

Bilanț devastator, în România, privind decesele cauzate de Sars-Cov-2

”81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbaţi. 95.3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a mai transmis INSP.

Potrivit susei citate, vârsta medie a peroanelor care s-au infectat în perioada de referinţă este de 48 de ani, iar vârsta medie a celor care au decedat este de 70 de ani.

raport coronavirus în românia
Bilanț COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

În ţară s-au înregistrat 174 de noi focare, faţă de 102 câte au fost raportate în săptămâna precedentă.

De asemenea, 16 judeţe sunt considerate cu vulnerabilitate ridicată, având în vedere capacitatea sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidenţă, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare a paturilor din secţiile Covid 19 şi secţiile ATI.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
b1.ro
Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție! Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si