Raport de sanatate publica, ascuns de conducerea Muzeului de Geologie. Radiatii de 200.000 de ori mai mari decat dozele admise au fost masurate la 100 de metri de protestatarii din Piata Victoriei

Un raport de sanatate publica, realizat de geochimistul Adriana Ion, dezvaluie ca la Muzeul de Geologie din Bucuresti, aflat la cativa metri de Piata Victoriei, radiatiile sunt de 200.000 de ori mai mari decat dozele admise. Asta inseamna mai mult decat limita impusa "zonei negre" de la Cernobil.

Author: V.P. marți 14 februarie 2017 , 08:22

Foto: Facebook Catalin Tolontan
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tolo.ro publica astazi un articol despre radiatiile extrem de mari din zona Piata Victoria din Bucuresti. La Muzeul de Geologie, aflat la doar cativa metri distanta de multimea care protesteaza zilele acestea in fata Guvernului, exista doi mamuti, ale caror fosile sunt radiate.

Adriana Ion, geochimist la Facultatea de Geografie, a masurat radioactivitatea din zona, iar raportul a dezvaluit radiatii de 200.000 de ori mai mari decat dozele admise. Ce este crunt e ca cei din conducerea Muzeului de Geologie stiu despre acest pericol, dar nu s-a luat nicio masura.

"Fosilele au un grad de iradiere mare", a explicat unul dintre paleontologii muzeului.

Muzeul are fosilele ale doi mamuti. Unul este tinut sub o prelata, iar celalalt este expus la etajul trei. Ambii mamuti sunt radioactivi.

Partea si mai trista este ca angajatii sunt primii afectati, le cad parul si dintii, iar unii fac cancer.

”Zece dintre noi au cancer, ne cad parul si dintii”, spune unul dintre angajatii muzeului, care doreste sa ramana anonim.

Citeste mai mult aici

Foto: Facebook Catalin Tolontan


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si