Rareș Diaconu, elevul olimpic, a pierdut lupta cu viața

Rareș Diaconu din Vaslui a pierdut lupta cu viața. Elevul olimpic a primit un mesaj plin de emoție din partea fostei diriginte.

G.B., marți 23 iunie 2020 , 20:43

Rareș Diaconu a murit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Familia lui Rareș Diaconu este în doliu. Organismul tânărului a cedat în fața bolii teribile cu care se lupta. Părinții lui Rareș au dorit să anunțe vestea morții după probele de bacalaureat pentru ca amicii și colegii fiului lor să nu fie afectați.

Colegii lui Rareș au aflat între timp și au fost dărâmați de durere. Rareș Diaconu a fost un elev eminent de la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, unde era apreciat atât de colegi, dar și de profesori. Băiatul avea cancer osos, osteosarcom în formă galopantă. Adolescentul a aflat de boala sa în clasa a XI-a. El era olimpic la limba franceză; a reprezentat județul la faza națională în 2018, și se pregătea ca în anul următor să urce pe podium. Liceanul nu și-a dorit ca lumea să afle despre maladia cu care a fost diagnosticat și o vreme, i-au fost alături doar părinții și câțiva apropiați.

Colegii au aflat de boala lui și au organizat o strângere de fonduri. Anumiți colegi și-au donat chiar și alocația pentru cazul lui Rareș. Cu ajutorul colegilor, elevul olimpic, a urmat tratamente atât în România, dar și în alte state și a ținut astfel cancerul în frâu timp de un an.

Rareș Diaconu, elevul olimpic, a pierdut lupta cu viața

„Nu sunt nici vedetă, nici caz social, sunt un om iubit, care iubește la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toți cei care mă susțin depășește sentimentul de recunoștință sau de admirație… Simt că formăm o familie frumoasă și specială, care niciodată nu uită să zâmbească, să fie optimistă și curajoasă! Sunteți toți în gândul și în inima mea! Multă sănătate și fiți binecuvântați pentru tot binele făcut!” este mesajul transmis de Rareș Diaconu în aprilie 2019.

Rareș Diaconu a murit

În ultimele trei luni din viață, Rareș se afla în Austria unde urma un tratament. Tânărul a continuat să învețe de pe patul de spital și a reușit să încheie liceul cu media 10.

Citeste si: Sibiu: Intervenţie a pompierilor, după ce un copil de patru ani a căzut în râul Cibin

Citeste si: Trafic feroviar întrerupt după ce ploile au distrus un podeţ şi au adus aluviuni pe calea ferată

Citeste si: Este oficial! Românii vor plăti mai puțini bani pe consumul de gaze

„Rareș s-a gândit foarte mult la colegii lui, ținea enorm la ei. Chiar dacă se simțea mai rău, nu lăsa să se vadă asta. Spunea mereu că e bine și arăta că e optimist. Ne întărea speranțele că va fi bine și parcă ne încuraja el pe noi. Părinții au vrut să-i menajeze pe copii și să se afle că Rareș nu mai e printre noi după ultima probă la BAC, dar între timp colegii au aflat. Nu ne vine să credem, cu toții speram că se va face bine, pentru că a luptat atâta timp și, cum vă spuneam, mereu ni se arăta optimist”, a declarat Liliana Florea, fosta dirigintă a lui Rareș Diaconu, pentru vremeanoua.ro.

Trupul lui Rareș Diaconu va ajunge săptămâna aceasta în România. Ceremonia de înmormântare va avea loc în localitatea Negrești.

Rareș Diaconu a murit

Profesoara Liliana Florea a transmis un mesaj emoționant despre cum îl va păstra în memorie pe Rareș: „O lecție despre omenie, despre bunul simț și despre iubirea față de semeni este ceea ce ne-a oferit Rareș tuturor. Bunul Dumnezeu l-a trimis în mijlocul nostru să ne propovăduiască, asemenea unui apostol, învățăturile creștine despre menirea omului în viață, susținând principiile moralității. Gândurile lui, izvorâte din înțelepciune și din profundă afecțiune, s-au revărsat asupra noastră, făcându-ne să înțelegem că viața trebuie acceptată așa cum este, fără revoltă și furie, urmând fiecare calea hărăzită.”

Citeste si: Socant! 41 de pacienti cu coronavirus au distrus saloanele si au agresat angajatii spitalului in care au fost internati

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si