Rasism la cote înalte în Galați. Doctorii au refuzat să trateze un copil de etnie romă

Trei doctori din Galați au refuzat să trateze un copil, pe motiv că este de etnie romă. Medicii sunt acuzați de rasism.

Author: G.B. miercuri 04 martie 2020 , 21:18

Un tată a sesizat autoritățile după ce copilul său nu a primit tratament la spital, din cauza faptului că este de etnie romă. Tatăl copilului, Constantin Badea spune că nici unul dintre cei trei medici la care s-a adresat nu a dorit să îl trateze pe minor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un tată a sesizat autoritățile după ce copilul său nu a primit tratament la spital, din cauza faptului că este de etnie romă.

Tatăl copilului, Constantin Badea spune că nici unul dintre cei trei medici la care s-a adresat nu a dorit să îl trateze pe minor, pe motiv că fac parte dintr-o minoritate etnică.

Citeste si: VIDEO| Alți doi români infectați cu noul coronavirus

Rasism la cote înalte în Galați. Doctorii au refuzat să trateze un copil de etnie romă

„După ce am administrat tratamentul prescris de o farmacie și am văzut că situația copilului de sănătate nu se îmbunătățește, m-am deplasat la cabinetul la care știam că este medicul de familie al copilului.",

a declarat tatăl minorului.

La primul cadru medical la care a apelat pentru tratarea copilului a primit refuz, pe motiv că acesta nu se află pe lista lui de pacienţi luaţi în evidenţă. Tatălui i s-a spus să revină a doua zi când, teoretic, ar fi trebuit să lucreze doctorul la care era înscris copilul.

Citeste si: Zeci de copii și adulți cu dizabilități au adus primăvara în sufletele oamenilor

„În urma solicitării de a-l consulta mi-a spus că copilul nu se află pe lista ei şi că este liberă să îşi aleagă ce pacient doreşte... mi-a pus fişa de consultaţie a copilului care era la ea, în braţe, şi m-a trimis la plimbare.", a mai spus Constantin.

Ajuns la capătul puterilor, omul cu fiul bolnav în mașină a apelat la autorități. „Copilul meu în maşină plângea şi întreba: tata, pe mine de ce nu vrea să mă vadă un medic? Singurul răspuns pe care am putut să îl dau a fost că probabil ne-am nascut bruneţi în ţara asta. M-am deplasat la casa de asigurări. Casa de asigurări mi-a sugerat să mă prezint în Țiglina 3, unde locuiesc, la oricare medic, să solicit consultația copilului, un tratament corespunzător şi înscrierea copilului, deoarece la acea dată copilul nu era înscris.", a adăugat bărbatul.

Tatăl copilului a decis să asculte sfatul autorităţilor şi să se adreseze şi unui alt doctor. Acesta din urmă este acuzat că a refuzat pacientul, pe motiv că este rom.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Sorina Pintea acuză polițiștii de agresiune în momentul în care a fost arestată

Medicul se apără şi spune chiar că s-a simţit intimidat de atitudinea tatălui copilului.

„Tot ce declară el este complet distorsionat şi am şi martori, pentru că totul s-a petrecut cu uşa deschisă. Mi-a fost frică de atitudinea lui din momentul în care a intrat.", a declarat medicul Hodorogea Camelia.

Cadrul medical afirmă că întâmplarea a decurs total altfel de cum a transmis bărbatul.

„Menţionez că nu mi s-a cerut nici o clipă sau nici o clipă nu mi-au spus că copilul are ceva. A venit o doamnă în vârstă, care am înţeles ulterior că este bunica, cu copilul şi mi-a solicitat să văd dacă este pe lista mea. Am văzut că nu este pe lista mea, i-am spus: vă căutaţi medicul.", a mai adăugat cadrul medical.

Un tată a sesizat autoritățile după ce copilul său nu a primit tratament la spital, din cauza faptului că este de etnie romă. Tatăl copilului, Constantin Badea spune că nici unul dintre cei trei medici la care s-a adresat nu a dorit să îl trateze pe minor

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Misterul scheletului de „extraterestru” de 15 centimetri a fost în sfârșit rezolvat după ani de dezbateri- radioimpuls.ro

Casa Judeţeană de Asigurări de Săătate Galaţi a deschis o anchetă în care celor trei medici li se cere câte o notă explicativă, însă acuzaţiile de rasism nu se regăsesc nicăieri.

Reprezentanţii minorităţilor rrome consideră că lucruruile trebuie rezolvate cât mai repede, pentru binele şi sănătatea minorului.

„Interesul nostru este ca fiecare dintre noi să ne respectăm meseria.", a declarat un reprezentant al Centrului de Sprijin pentru Rromi.

Citeste si: Ce spun experții în medicină de talie mondială despre pericolul unei pandemii

Ancheta autoritîţilor este în desfăşurare, însă bărbatul doreşte să îşi caute dreptatea în instanţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si