Ultimul diagnosticat aici cu coronavirus e un adolescent de 16 ani, al cărui unchi a fost testat pozitiv ieri. Al doilea pacient care a ajuns în izolator e un bătrân de 71 de ani din Suceava. A venit pe picioarele lui la spital, cu febră și o stare de rău! 

Izolat pe o targa speciala, la fel cum a fost preluat si unchiul sau ieri- tanarul de 16 ani a fost dus de urgenta la spitalul Victor Babes din Timisoara.

Astazi a iesit pozitiv la testul pentru coronavirus, desi n-a avut, pana acum, niciun simptom.

„Este clinic bine, nu are febra, nu tuseste, il doare usor gatul si are gatul mai rosu”, a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeș.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tanarul depistat cu virusul din China a stat, pana acum, intr-o locuinta lipita de casa unchiului sau. Toti membri  familiei au o curte comuna, si in ciuda faptului ca autoritatile i-au instruit sa nu aiba contact unii cu ceilalti, rudele ar fi iesit impreuna afara, sa fumeze si sa bea o cafea in aer liber. In unele zile, si vecinii li s-au alaturat.

Grav este faptul ca tanarul ar fi mers, in aceasta perioada, si la liceu, unde ar fi putut sa-i infecteze fara sa stie pe colegii sai.

Preluarea baiatului in carantina a decurs in fata vecinilor, care se tem acum ca ar putea fi si ei infectati cu coronavirus. Pana astazi nimeni nu le-a prelevat probe pentru analize.

Citeste si: Arafat, detalii despre Coronavirus: „Dacă vedem că din Timişoara începe răspândirea în mai multe zone, atunci începe discuţia de a intra într-o formă de izolare”

Responsabili cu verificarea situatiei sunt medicii de la Directia de Sanatate Publica, care ar fi trebuit sa se asigure ca pacientii suspecti respecta regulile de autoizolare la domiciliu.

Membrii familiei ar fi trebuit sa stea in camere diferite si sa nu aiba contact unii cu ceilalti. Cu atat mai mult, rudele n-ar fi trebuit sa iasa afara si nici sa aiba contact cu vecinii. Ieri, insa, barbatul de 47 de ani confirmat cu virusul periculos i-a intampinat pe medici in usa, fumand o tigara. 

La scurt timp dupa ce a fost preluat al 5-lea pacient, un al 6-lea era anuntat de autoritatile centrale. Un pensionar din Suceava, care s-a intors pe 28 februarie din Milano.

Citeste si: ULTIM MOMENT!  Un fotbalist român a intrat în carantină în Italia! Patru adversari au fost depistați cu cornavirus!

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Batranul va fi dus in carantina, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Daca pacientul are si alte boli asociate, virusul contactat ar putea sa-i agraveze starea de sanatate.

Citeste si: Ministrul Sănătății: România a luat cele mai dure măsuri pentru combaterea răspândrii coronavirusului

Intre timp, a fost declansata o ancheta epidemiologica, iar autoritatile incearca sa afle cu cine a intrat in contact batranul, in avion.

Si alti pasageri ai cursei ar putea fi infectati, la fel cum s-a intamplat cu femeia din Timisoara, care i-a transmis virusul pacientului diagnosticat ieri. Cei doi au avut scaune apropiate in avion.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si