Răspunsul lui Volodimir Zelenski la armistițiul propus de Putin. "Va crește numărul de morți"

Vladimir Putin a anunțat, joi, că va dispune încetarea focului pentru două zile, în 6 și 7 ianaurie, la solicitarea Patriarhului Kirill al Moscovei, pentru ca toți credincioșii de rit vechi să poată participa la slujbele de Crăciun. Președintele Ucrainei a transmis, vineri, un mesaj cu privire la acest armistițiu temporar.

Author: Sorin Negru vineri 06 ianuarie 2023 , 08:26

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski: războiul se va termina atunci când soldaţii ruşi fie vor pleca, fie vor fi alungaţi

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie, după vechiul calendar iulian.

În acest context, Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii a cerut o încetare a focului de Crăciun în Ucraina și Donbass, de la miezul nopții pe 6 ianuarie până pe 7 ianuarie la ora 12, ora Moscovei, potrivit Tass.

Citește și: Ce crede Biden despre oferta de pace făcută de Putin: „încearcă să își dea un răgaz”

Patriarhul a spus că acest lucru este necesar pentru ca toți credincioșii ortodocși să poată participa la slujbele bisericii din ziua de Crăciun. 

Citește și: Erdogan i-a cerut lui Putin o "încetare unilaterală a focului"

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că va decreta încetarea focului în zilele de 6 și 7 ianuarie, pentru ca toți credincioșii să poată sărbători Crăciunul pe rit vechi.

Liderul de la Moscova a cerut părții ucrainene să facă același lucru. 

Reacția lui Zelenski la armistițiul propus de Putin 

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski le-a transmis cetăţenilor ruşi, că războiul se va termina atunci când soldaţii ruşi fie vor pleca, fie vor fi alungaţi.

În ceea ce privește propunerea de armistiţiu a Kremlinului pe perioada Crăciunului pe stil vechi, el a acuzat Rusia că vrea să folosească sărbătoarea Nașterii Domnului ca acoperire pentru a opri pe termen scurt scurt înaintarea militarilor ucraineni în Donbas şi pentru a aduce echipament, muniţie şi oameni mobilizaţi mai aproape de poziţiile ucrainene.

Citește și: Vladimir Putin "este pe moarte", spune șeful serviciilor secrete din Ucraina

Șeful armatei ucrainene susţine că, până în prezent, ruşii au pierdut aproape 110.000 de soldaţi. 

Zelenski: Va fi o creștere a numărului de morți

Redăm mesajul lui Zelenski pentru Rusia de joi noaptea:

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

"Și încă un lucru pe care vreau să le reamintesc cetățenilor Rusiei astăzi.
Pe 15 noiembrie a fost prezentată Formula ucraineană pentru pace. Unul dintre punctele sale prevede retragerea trupelor de ocupație ruse de pe teritoriul țării noastre. Acesta este un mod garantat și fiabil de a înceta focul, a opri victimele și războiul în general.
În dimineața aceleiași zile, numărul soldaților ruși uciși a fost de 82.000.
Pe 12 decembrie, Rusia a primit o ofertă de a începe implementarea Formulei Păcii cu retragerea trupelor de ocupație chiar în ziua de Crăciun.
În acea zi, numărul soldaților ruși uciși era de aproape 95.000.
Se pare că ambele propuneri ale noastre nu au fost auzite de liderii țării dumneavoastră... În locul unde se află, aparent, este prea adânc pentru a le auzi.
Până astăzi, ați pierdut deja aproape 110.000 dintre soldați uciși în acest război.
Cei care au continuat teroarea împotriva țării noastre și i-au trimis la măcel pe toți acei oameni ai tăi, respingând ofertele noastre de a opri agresiunea rusă, cu siguranță nu prețuiesc viața și cu siguranță nu caută pacea.
Acum vor să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri măcar pe scurt avansul băieților noștri în Donbas și pentru a aduce echipament, muniție și oameni mobilizați mai aproape de pozițiile noastre. Ce va aduce asta? Doar încă o creștere a numărului de morți.
Toată lumea știe cum Kremlinul folosește răgazul în război pentru a continua războiul cu o vigoare reînnoită. Dar pentru a pune capăt războiului mai repede, nu este deloc nevoie de asta. Ceea ce este nevoie este de cetățenii Rusiei care vor găsi curajul să se elibereze de frica lor rușinoasă de un bărbat din Kremlin, cel puțin timp de 36 de ore, cel puțin în perioada Crăciunului.
Frica ta de el îți distruge țara, care este și ea deja adâncă... Dar nu într-un buncăr.
A pune capăt războiului înseamnă a pune capăt agresiunii statului rus. Chiar și atunci când rachetele și dronele voastre nu lovesc orașele noastre, teroarea în teritoriile ocupate continuă.

Nu le dati niciun răgaz ucrainenilor. Oamenii sunt torturați, electrocutați, violați. Acest lucru continuă în fiecare zi, cât timp soldații tăi sunt pe pământul nostru.
Și războiul se va termina când soldații vostri fie vor pleca, fie îi vom alunga.
Deci, lăsați-i să ia vasele de toaletă- vor avea nevoie de ele pe drum- și să se întoarcă acasă. În spatele graniței noastre din 1991".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si