După ce a comis crima care a șocat o lume întreagă, cu un cuțit de bucătărie a încercat să-și pună capăt zilelor înjunghiindu-se, dar nu a reușit și a sfârșit prin a chema serviciile de urgență. Mama criminală le-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie fiului și celor patru fiice, cu vârste cuprinse între trei și 14 ani. Scenele de coșmar au avut loc în casa familiei din orașul Nivelles, la data de 28 februarie 2007, în timp ce tatăl celor mici era plecat.

Citește și: Incredibil cum au reușit câțiva români să fure unul dintre cele mai exclusiviste ceasuri din lume! Metoda folosită de cei trei români

Genevieve Lhermitte a fost condamnată la închisoare pe viață în anul 2008, înainte de a fi transferată într-un spital de psihiatrie în anul 2019.

Avocatul femeii, Nicolas Cohen, a transmis pentru jurnaliștii de la AFP că informațiile apărute în presa locală conform cărora clienta sa a decedat prin eutanasiere sunt adevărate.

Femeia a cerut să fie eutanasiată după 16 ani de la comiterea crimei

Legislația din Belgia permite ca oamenii să aleagă să fie eutanasiați dacă se consideră că suferă de suferințe psihologice "insuportabile", și nu doar fizice, care nu pot fi vindecate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Persoana trebuie în cauză trebuie să fie conștientă de hotărârea sa și să fie capabilă să își exprime dorința într-un mod argumentat și coerent.

Citește și: Acuzații de proxenetism pentru un bărbat și două femeii din Ialomița. Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile

" Este această procedură specifică pe care a urmat-o doamna Lhermitte, fiind colectate diferitele avize medicale",

a transmis avocatul mamei criminale.

Emilie Maroit, psiholog, a mărturist pentru canalul RTL-TVI că femeia a ales probabil să moară pe data de 28 februarie într-un" gest simbolic, în respect pentru copiii ei".

" Este posibil să fi fost, de asemenea, pentru ca ea să termine ceea ce a început, pentru că, practic, a vrut să își încheie viața atunci când i-a uci s" , a declarat Emilie Maroit.

Citește și: Descoperire neașteptată la granița României: asupra unui cetățean turc s-au găsit 4.220.000 de grivne, echivalentul a peste 100.000 de euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si