Răsturnare de situație în cazul dosarului Revoluției.Ion Iliescu este cercetat doar pentru crime împotriva umanității, iar mai mult ca sigur termenul de judecată va fi altul.

Citește și: Ion Iliescu, acuzat de infracțiuni împotriva umanității. Dosarul Revoluției, trimis din nou în judecată

Declarațiile avocatului Adrian Cuculis

"Simplul fapt de a muta de la o instanta la alta dosarul revolutiei din punct de vedere al volumului imenes, este o operatiune dificila.


PS- o parte dintre cei pe care i-am reprezentat deja au decedat si actualmente familiile lor sunt in proces.", adaugă avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Cum arată casa de protocol în care a locuit Traian Băsescu. A fost eliberată, dupa ce fostul Preșdinte al României a fost declarat colaborator al Securității

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dosarul Revoluției din 1989 a fost trimis din nou în judecată, după ce judecătorii îl trimiseseră înapoi la parchet anul trecut din cauza unor vicii de procedură. Ca și în prima fază, Ion Iliescu, ajuns la vârsta de 92 de ani, este acuzat de procurori de infracțiuni împotriva umanității.

Citeste si:  Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Câți bani pierde fostul președinte

Iniţial, dosarul a fost trimis la instanţă în aprilie 2019, însă Instanţa supremă l-a restituit la Parchetul Militar pentru  remedierea mai multor probleme  din rechizitoriu. 

Ion Iliescu, acuzat alături de Gelu Voican Voiculescu 

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii.

Citeste si:  Cum s-a desfasurat Mineriada din 13-15 iunie 1990

Gabriela Scutea a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că ”reluarea urmăririi penale s-a dispus după ce dosarul a fost restituit fizic de ÎCCJ, iar actele de urmărire penală și redactarea rechizitoriului au fost făcute în 5 luni și 15 zile”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si