Răsturnare de situație în scandalul apei cu clor. Ioan Deneș contrazice Apa Nova

Nu a fost vorba de o poluare cu amoniu pe râul Argeș și prin urmare Apa Nova nu avea niciun motiv să acuze Apele Române de acest fapt, susține ministrul Apelor, Ioan Deneș.

E. V., luni 04 februarie 2019 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

A trecut aproape o săptămână de când bucureștenii se plâng de calitatea apei potabile, iar Ministrul Apelor contrazice clar Apa Nova. „Bucureștenii și opinia publică să știe clar că parametrii s-au încadrat în limitele recomandate. Apa brută furnizată către Apa Nova a fost în limitele prevăzute de lege”, a subliniat ministrul.

Ministrul Deneș a spus în conferință de presă de azi că probele prelevate de Administrația bazinală Argeș Vedea în 28 ianuarie arătau la indicatorul amoniu 0,796 mg /l, în condițiile în care limita recomandată este de 1 mg / l, iar limita maximă admisă este 1,5 mg/ l.

Apa Nova reclama o canitate de amoniu de 1,3 mg/ l, care e sub limita maximă admisă. Chiar și așa, Apele Române au decis creșterea debitului pe Argeș din alt bazin, pentru creșterea gradului de diluție, spune ministrul, conform Digi24. 

Ioan Deneș mai spune că probele luate înainte de creșterea debitului pe Argeș arătau o cantitate chiar mai mică de amoniu - 0.509 mg/l.

Declarațiile ministrului Apelor vin în condițiile în care Apa Nova vorbea, săptămâna trecută, de o poluare cu amoniu pe râul Argeș, care a dus la creșterea cantității de clor cu care a fost tratată apa potabilă în București.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si