Theresa May se va confrunta cu o moţiune de demitere. Marea Britanie va amâna BREXIT dacă pierde votul de încredere, a declarat un ministru britanic.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulţumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene, relatează BBC, citat de Mediafax. 

Răsturnare de situație pentru românii din Marea Britanie

Parlamentarii conservatori vor vota în intervalul orar 18.00-20.00 (20.00-22.00, ora României). Procedura a fost declanşată după ce 48 de parlamentari au înaintat scrisori privind neîncrederea în prim-ministru.

Răsturnare de situație pentru românii din Marea Britanie

Theresa May, care a preluat funcţia de prim-ministru în 2016, la scurt timp după referendumul prin care s-a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost criticată dur pentru acordul negociat cu Blocul comunitar.

Momentan nu se ştie cât de repede va fi anunţat rezultatul votului, dar May are nevoie să obţină majoritatea voturilor în favoarea ei pentru a câştiga. Dacă va reuşi să obţină încrederea parlamentarilor în votul de miercuri, nu se va mai putea înainta o moţiune împotriva ei pentru un an.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

Dacă va pierde încrederea parlamentarilor, se va organiza un concurs în cadrul Partidului Conservator, la care actualul prim-ministru nu va putea participa.

Răsturnare de situație pentru românii din Marea Britanie

Ministru britanic: Marea Britanie va amâna Brexit dacă Theresa May pierde votul de încredere. Marea Britanie va fi nevoită să amâne ieşirea din Uniunea Europeană dacă prim-ministrul Theresa May pierde votul de încredere miercuri seară, a declarat David Gauke, ministrul britanic pentru Justiţie.

„Din moment ce Theresa May a negociat acordul cu Uniunea Europeană, cred că este inevitabilă amânarea ieşirii din UE dacă va pierde votul de încredere în această seară”, a declarat Gauke.

„Nu cred că vom părăsi Uniunea Europeană în data de 29 martie”, a adăugat ministrul.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulţumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene. Parlamentarii conservatori vor vota în intervalul orar 18.00-20.00 (20.00-22.00, ora României).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si