Mai mulți oameni aleg să facă rost de animale exotice ilegale pe care să le crească în casă, fără să aibă habar la ce riscuri se expun. Este și cazul unei familii din România, care s-a ales cu multe probleme după ce și-au achiziționat un animal de companie exotic, însă ilegal.

Animal exotic, crescut în România

Românii și-au creat o serie de probleme după ce au decis să îngrijească un animal exotic.

În mod legal, animalul nu avea voie să stea în casa lor. Dacă inițial nu a reprezentat un pericol, după ce a crescut a devenit extrem de violent și a ucis animalele mai mici decât el.

Citește si: Incredibil ce a găsit un bărbat în gulașul de vită pe care l-a comandat. ”Soției mele i-a fost rău două zile!”

Vorbim despre un raton pe nume Ton, care a devenit animalul de companie al unei familii din România. Însă, după ce a crescut le-a creat numai probleme. Biologii spun că ratonii devin un pericol pentru cei din jur atunci când cresc, devenind mult prea agresivi pentru a fi animalul de companie al cuiva. În ceea ce privește eliberarea lui în sălbăticie, se pare că acesta ar deveni un pericol și mai mare. După ce a ucis câteva animale din curtea oamenilor, aceștia au început să își facă griji și pentru siguranța copilului lor, motiv pentru care au luat măsuri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citește si: Un crocodil vegetarian și „divin” a fost înmormântat religios. Sute de oameni l-au plâns

Oamenii au relizat, într-un final, că animalul nu mai poate să facă parte din familia lor așa că l-au abandonat. În prezent, ratonul se află la o fundație care se ocupă cu îngrijirea animalelor sălbatice, iar angajații spun că este normal pentru specia lui să fie agresiv.

Citește si: Doi frați din Bihor au o afacere cu lapte prosperă. Nu o să-ți vină să crezi cât costă 1l

„Nu ştim de unde l-au achiziționat. Știm că a fost cu ei cinci ani, a devenit, din ce am înțeles, agresiv, ceea ce este foarte normal pentru un individ din specia lui. Este prădător şi tinde să omoare animalele care sunt mai mici decât ei. Ratonii sunt ilegal de deţinut în România, sub nicio circumstanţă, persoanele fizice nu pot să dețină această specie, pentru că au un potențial invaziv foarte mare, şi cumva, prin caracteristicile specie lor, există riscul foarte mare să scape. Oricât ar fi de drăguți, nu este o idee bună să deținem un raton ca animal de companie”, a spus un doctor.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Gabi Bădălău, adevărul despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu vreau să-mi pierd familia”- radioimpuls.ro

Citește si: Pesta porcină africană a dus la scăderea stocurilor de porci din România! Mai multe ferme au ajuns să se închidă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si