Raul Mures, poluat in urma incendiului care a distrus fabrica de uleiuri esentiale din Orastie

Raul Mures si paraul Orastie au fost poluate in urma incendiului puternic care a distrus fabrica de uleiuri esentiale din Orastie si care a dus la evacuarea a sute de oameni care locuiau in zona, tot din cauza poluarii. Specialistii de mediu monitorizeaza in continuare calitatea aerului, care a ajuns "aproape de normal", au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara.

Author: V.P. miercuri 13 septembrie 2017 , 20:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara au anuntat ca in zona de producere a incendiului a fost afectata calitatea aerului, dar s-a produs si o poluare accidentala pe doua cursuri de apa.

"In urma degajarii in atmosfera a produsilor rezultati in urma procesului de ardere a fost afectata calitatea aerului, dar a fost generata si o poluare accidentala pe paraul Orastie si pe raul

Mures. in acest moment, din fericire, parametrii calitatii aerului sunt in limite aproape normale", anunta ISU Hunedoara.

Paraul Orastie, aflat in imediata apropiere a halei incendiate, a fost poluat cu o pelicula ce s-a intins pe aproximativ trei kilometri, fapt ce a determinat o mortalitate piscicola mare.

Inca din cursul serii de marti, reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Hunedoara, Alba si Mures au amplasat noua baraje absorbante pe paraul Orastie si un altul pe raul Mures pentru stoparea propagarii substantelor, in acest moment parametrii de mediu fiind aproape normali.

Legat de tanarul de 24 de ani care a fost ranit in incendiu, acesta este in stare stabila, dar in continuare grava, cu "rani serioase" pe 80 la suta din

suprafata corpului. El este internat la Terapie Intensiva, sub supravegherea medicilor. La locul incendiului, specialistii de mediu monitorizeaza in continuare calitatea aerului care a ajuns "aproape de normal".

Directorul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca tanarul ranit in incendiul de la Orastie este stabil, dar starea sa este in continuare grava.

"Barbatul ranit in incendiul de la Orastie se afla internat la sectia ATI de la Casa Austria-Sectia de arsi de la Spitalul Judetean Timisoara. Are arsuri pe o suprafata mare a corpului, 80 la suta, ranile fiind serioase. Este supravegheat in permanenta de medicii", declarat medicul Marius Craina.

Incendiul ce s-a manifestat violent pe aproximativ 5.000 de metri patrati ai platformei industriale din Orastie a fost lichidat de pompieri dupa aproximativ 20 de ore de lupta cu flacarile.

In operatiuni au fost implicati 50 de pompieri hunedoreni precum si din judetele Alba, Sibiu, Timis si Gorj ce au intervenit cu 12 autospeciale cu apa si spuma. Echipele de pompieri vor supraveghea in continuare zona incendiata pentru eliminarea oricarei posibilitati de reinitiere a arderii.

In cursul zilei de miercuri, comisia de cercetare a cauzei de incendiu s-a deplasat la locul dezvoltarii acestuia si a strans probe pentru determinarea conditiilor care au generat aceasta ardere.

Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara a amplasat un echipament fix in vederea monitorizarii calitatii aerului, operatiune ce va continue timp de o saptamana dupa lichidarea incendiului.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si