Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Forțele ruse au atacat spitalul din Severodonețk, duminică, a declarat Serhii Haidai, șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, pe canalul său oficial Telegram, potrivit CNN.

Citeste si: Mircea Geoană: „Rusia stagnează în ofensiva sa în sudul şi estul Ucrainei”

UPDATE 11.00. Noi bombardamente au avut loc, luni dimineața, la Odesa, mai multe clădiri cu destinație turistică au fost lovite de ruși, anunță publicația Kyiv Independent.

UPDATE 10.00. Forțele trimise de Belarus lângă graniță vor bloca cel mai probabil o parte din trupele ucrainene, astfel încât ele nu vor mai putea fi trimise în Donbas, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni dimineață privind invazia rusă în Ucraina.

Ministerul britanic a mai declarat că Belarus a „anunțat desfășurarea de forțe pentru operațiuni speciale de-a lungul graniței cu Ucraina, precum și unități de apărare aeriană, artilerie și rachete în poligoanele de antrenament din vestul țării”.

UPDATE 9.30.  În regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, trei civili au fost ucişi, iar alţi 13 răniţi în atacurile forţelor ruse duminică, potrivit administraţiei regionale ucrainene.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

UPDATE 9.15. Preşedintele Volodimir Zelenski a operat o schimbare la conducerea Forţelor de apărare teritorială.

Zelenski l-a demis pe comandantul Forţelor de apărare teritorială Iuri Haluşkin, înlocuindu-l cu general-maiorul Ihor Tanţura, conform unui comunicat difuzat duminică de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.  

Victorie a armatei ucrainene în zona Harkov

UPDATE 9.00. Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că Forţele de apărare teritorială ale Ucrainei din oraşul Harkov au ajuns la frontiera de stat a Federaţiei Ruse. Batalionul 227 din cadrul Brigăzii a 217-a a respins ocupanţii înapoi în Federaţia Rusă, conform unui comunicat al Ministerului Apărării de la Kiev.

Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului de cooperare cu NATO din 1997, a declarat ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock.

Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Alte școli și spitale distruse de ruși

Nouă civili au fost răniți și au primit îngrijiri medicale la spital, care a continuat să funcționeze în timpul bombardamentelor, a spus oficialul ucrainean.

„În ultima zi, orcii (termen ucrainean pentru trupele rusești) au efectuat 11 atacuri de artilerie asupra Severodonețk”, a adăugat el.

Potrivit lui Serhii Haidai, rușii „au bombardat case, o fabrică chimică, o școală și un spital”, a spus el.

Ofensiva rusă din est „a pierdut din elan"

Potrivit serviciilor de informații militare britanice, ofensiva rusă din est „a pierdut din elan".

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„Rusia a suferit acum, probabil, pierderi de o treime din forțele de luptă terestre pe care le-a angajat în februarie", au adăugat acestea.

„În condițiile actuale", este „puțin probabil" ca Rusia „să își accelereze semnificativ ritmul de avansare" în următoarea lună.

NATO: „Rusia stagnează în ofensiva sa în sudul şi estul Ucrainei”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că trupele Federației Ruse stagnează în sudul şi în estul Ucrainei și a precizat că NATO va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar.

Mircea Geoană a mărturisit duminică că Ucraina poate câștiga acest război, potrivit News.ro.

„În această etapă a războiului putem constata Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar. Ucraina poate câştiga acest război. Iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si