Război total pentru fiica lui Bogdan Drăghici de la TATA! Bunicii fetei au reclamat-o la tribunal pe fosta lor noră că a ”răpit-o” pe minoră precum pe Sorina

După ce Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA a ajuns în arest, fiind acuzat de corupere de minori chiar de către fosta lui soție, a început o luptă teribilă pentru fetița pe care cei doi o au împreună.

Author: Radu Constantin vineri 10 ianuarie 2020 , 08:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Părinții avocatului Bogdan Drăghici au cerut ca nepoata lor de 10 ani (fiica lui Drăghici cu fosta soție, Helen) să se întoarcă la domiciliul lor, acolo unde aceasta a locuit și înainte ca președintele TATA să fie arestat. Aceștia o acuză pe fosta lor noră că a luat-o cu forța pe S..., de mâini și de picioare și a urcat-o în mașină. Scena descrisă de părinții lui Drăghici seamănă cu cea la care a fost supusă celebra Sorina, cu diferența că în cazul fostei soții a lui Drăghici a lipsit executorul judecătoresc (atât la Sorina cât și la Drăghici exista anterior o hotărâre judecătorească prin care minora urma să-și schimbe domiciliul). Helen a respins categoric acuzațiile, iar judecătorii de la sectorul 2 i-au dat dreptate. Inițial, bunicii solicitaseră ca cea mică să revină la domiciliul lor, însă spre final au cerut ca fata să revină măcar la vechea școală și la clubul sportiv la care activa. Procesul continuă însă, pentru că bunicii au cerut apel.

Bogdan Drăghici mai are o fiică dintr-o căsnicie anterioară, în timp ce fosta lui soție, alte două fete, tot dintr-o relație anterioară.

Ce au spus judecătorilor părinții lui Bogdan Drăghici

”La data de 21.08.2019, pârâta (Helen, n.r.) a venit însoțită de un executor judecătoresc și mai multe persoane pentru a lua minora la domiciliul său, conform deciziei judecătorești, doar că aceasta a refuzat categoric să plece. Cu aceeași ocazie, profitând de faptul că era ziua de naștere a A_________ (sora vitregă a fiicei lui Bogdan și a lui Helen n.r.), pârâta a spus copilei că atunci să accepte să meragă cu toții undeva, pentru ca împreună să serbeze ziua de naștere a A_________, lucru cu care S___  (fiica lui Drăghici cu Helen, n.r.) a fost de acord, nebănuind nici un moment ce i se pregătește. Acest plan a fost cel mai probabil premeditat, pentru a se exclude prezența executorului judecătoresc și a reprezentanților DGASPC care, pe de o parte ar fi fost obligați să consemneze tentativa de preluare în forță, iar pe de altă parte, să se opună chiar domniile lor la sechestrarea minorei contrar manifestării ei exprese de voință. Profitând de această împrejurare, pârâta a înșelat din nou încrederea minorei și profitând de buna ei credință a luat-o cu forța. Pârâta, primul soț al acesteia și încă o persoană, sub privirile îngrozite ale A_________ și în ciuda țipetelor deznădăjduite ale S...., au luat-o pe aceasta pe sus, prinsă de corp și de picioare, și au intrat într-un autoturism”.

Bunicii: ”Acuzațiile de corupere sexuală sunt mizerabile”

”Precizează reclamanții (părinții lui Bogdan Drăghici, n.r.), în legătura cu conjunctura în care a fost posibilă această preluare forțată a minorei, că totul a fost posibil din cauza faptului că fiul lor, în urma acuzelor pârâtei și a uneia din fiicele acesteia din prima ei căsătorie, a fost acuzat de corupere sexuală și viol, fapte pretins săvârșite în perioada 2013 – 2016. Fără a comenta aceste acuzații pe care le consideră profund nedrepte și neadevărate, chiar mizerabile, arată că fiul lor este în prezent în arest preventiv, deși potrivit ordonanței de reținere este cert că nu au fost administrate nici un fel de probe în favoarea sa, reținerea și arestarea preventivă fiind dispuse pe baza declarațiilor așa zisei victime, în fapt o altă minoră nevinovată, dar care a căzut și ea pradă perfidiei și a fost transformată în ”aliat”, într-o luptă nedreaptă, dar care nu-i a ei”.

Ce a spus judecătorilor fosta soție a lui Bogdan Drăghici

”În continuare, arată pârâta (fosta soție a lui Drăghici) că minora nu s-a opus să plece împreună cu ea, acest fapt fiind confirmat de procesul -verbal întocmit de executorul judecătoresc. Tatăl acesteia era reținut din data de 20.08.2019, reclamanta D_______ M... (mama lui Bogdan Drăghici, n.r.) era plecată în SUA pentru a îngriji o rudă care urmeză sa le lase ceva avere, fetițele rămânând singure, cu un bunic în vârstă și incapabil să le acorde îngrijire. Mai mult, nefiind supravegheate, toată noaptea au văzut la televizor reportajele la adresa celui care le-a umbrit copilăria. Aberațiile cu privire la o stare de prizonierat a minorei, de lipsire de libertate sunt infirmate chiar de atitudinea fetiței sale. Deși invățată să sune la 112 pentru a fi salvată din brațele mamei, fetița nu a încercat nicio clipă să își contacteze bunicii, din contră, nu vrea, îi este frică. Nu știe de ce, însă, la sfatul psihologului care o consiliaza, o lasă pe ea sa îi vorbească pe măsură ce își dorește acest lucru. Fiind ținută toată vara închisă în casă de către tatăl său, tocmai pentru a nu avea niciun contact cu mama, după pronunțarea sentinței de divorț, a încercat ca până la începerea școlii, să îi ofere o parte de vacanță. Fiind dorința ei, dorințe de care tatăl ei nu a ținut cont, am fost patru zile într-o zonă de munte, a călărit, apoi am fost la mare și mai apoi in Deltă, în ultimul loc, pentru prima dată în viața ei. Cred că vă puteți imagina că putea folosi atât telefonul ei, cât și pe al surorilor dacă își dorea să fie “salvată”.”

Helen: ”Casa bunicilor e domiciliul unui pedofil”

”Arată pârâta că domiciliul la care reclamantii solicită stabilirea domiciliului minorei este, in acelasi timp, domiciliul unui pedofil, fiul acestora, aflat acum in stare de arest. Având in vedere că există posibilitatea ca în cursul cercetarii penale să se aprecieze că durata stării de arest nu mai este o măsură rezonabilă în raport cu trecerea timpului, existând posibilitatea înlocuirii acestei măsuri cu aceea a arestului la domiciliu, apreciază ca inadmisibilă cererea de stabilire a domiciliului minorei la o adresă în care să existe în permanență atât un risc fizic, cat și psihologic grav pentru minoră, potrivit actelor atașate în Anexa 2”.

Helen: ”Bogdan Drăghici a fost și el abuzat în copilărie”

”Precizează că, din punct de vedere al psihologilor, comportamentul deviant, de abuzare sexuala a minorelor dezvoltat de tatăl minorei, fiul reclamanților din prezenta cerere, a apărut pe fondul unui abuz, la care tatăl minorei a fost supus în copilărie. Apreciază că minora, o data mai mult, ar fi în stare de pericol în prezența bunicilor paterni, ținând cont de cele de mai sus. Astfel, ar fi greu sa înțeleagă, ca mama, cum de bunica paternă, reclamanta din acest dosar, nu a observat (sau s-a facut că nu observă) comportamentul deviant al fiului său față de proprii săi copii, nepoatele paterne, minore cu care locuiau împreună”.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si