Reacția filosofului Mihai Șora, după ce Irina Rimes a fost desemnată ambasadorul Zilei Nationale Constantin Brancusi 2020

Filosoful Mihai Șora o apără pe Irina Rimes după ce mai multe persoane au criticat-o pe artistă, spunând că nu este deloc potrivită pentru această funcție.

Author: M.A. marți 18 februarie 2020 , 11:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent...”

În replică, filosoful Mihai Șora a apărat-o pe Irina Rimes printr-un mesaj pe care l-a postat pe pagina lui de Facebook:

Citeste si: Nepotul reginei Elizabeth a II-a, David Armstrong-Jones, a anunţat că va divorţa

Citeste si: Dosarul Revoluției. Valentin Ceaușescu cere statut de victimă și despăgubiri: „Mi-au omorât părinţii“

„Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei.

Citeste si: Doliu imens în muzică! Criticul Grigore Constantinescu și-a găsit sfârșitul la 82 de ani

Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a fost postarea publicată de Mihai Șora.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si