Reacția Patriarhiei Române după măsurile anunțate de autorități: ”Bisericile sunt spaţii ale decenţei, nu ale dezordinii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat marți că noile măsuri trebuie luate cu maxim discernământ și bunăvoință. El mai spune că biserica este un spațiu în care are loc decența, în niciun caz dezordinea.

Webeditor: Andreea Bolocan marți 06 octombrie 2020 , 16:56

Patriarhia Română
Patriarhia Română[Sursa foto: ecopolitic]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printr-un mesaj transmis presei, Vasile Bănescu a declarat: ”Înţelegem, desigur, că noile măsuri ale autorităţilor sunt justificate exclusiv de creşterea alarmantă a numărului de pacienţi cu Covid, de necesara prevenire şi diminuare a îmbolnăvirilor ce pot conduce sau au condus deja la excedarea secţiilor ATI din spitale

. Din perspectiva prezervării unor libertăţi intangibile, precum fundamentala libertate religioasă, considerăm că măsurile sprijinite pe raţiuni medicale cu impact public trebuie luate cu maxim discernământ şi atentă bunăvoinţă, astfel încât ele să nu conducă la afectarea  acestor libertăţi, la contrarierea şi tulburarea oamenilor credincioşi care compun majoritatea copleşitoare a societăţii româneşti”.

Excedarea secțiilor ATI din spitale

Cele mai importante măsuri ce se impun „trebuie justificate în mod onest de raţiuni sanitare foarte limpezi, precum şi de probe indubitabile legate de respectarea sau nerespectarea regulilor în anumite locuri sau instituţii. Bisericile sunt prin natura lor spaţii ale decenţei, curăţeniei şi ordinii, nu ale dezordinii”, a completat Bănescu.

Vasile Bănescu a ținut să scoată în evidență faptul că în toată această perioadă au fost respectate regulile de igienă și distanțare socială.

Regulile stricte de igienă se impun și în spațiile liturgice

„Regulile stricte referitoare la igienă, la purtarea măştii în anumite momente şi la păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane se impun inclusiv în spaţiile liturgice şi trebuie riguros respectate. Ceea ce în toată perioada de până acum s-a făcut în mod exemplar în cadrul tuturor cultelor religioase din România. Biserica Ortodoxă Română a fost şi rămâne implicată într-un mod fără precendent şi fără termen de comparaţie inclusiv în plan caritabil, prin ajutorul consistent oferit persoanelor vulnerabilizate de pandemie, dar şi multor spitale din România”, a mai adăugat Bănescu.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Luni seară, membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au anunțat că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, deoarece riscul de infectare cu COVID-19 este foarte mare în momentul în care pelerinii se deplasează dintr-un loc în altul prin mijloace de transport precum autocare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si