Reacția președintelui Klaus Iohannis după finalizarea cercetărilor în "Dosarul Revoluției"! Ce a spus șeful de la Cotroceni?

Președintele României salută finalizarea investigațiilor în „Dosarul Revoluției” și trimiterea cauzei spre judecare.

C.I.P., luni 08 aprilie 2019 , 15:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Președintele Klaus Iohannis consideră că acesta reprezintă un pas extrem de important, după o lungă perioadă de timp, în stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989. Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite!

Citeste si: VIDEO | Astea sunt inventiile care fac viata de parinte mai usoara! Vezi cum functioneaza ursuletii care au grija se somnul bebelusilor sau scutecul refolosibil!

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază importanța deosebită a cauzei istorice privind Revoluția din 1989 și apreciază că anunțul privind finalizarea anchetei judiciare și trimiterea în instanță reprezintă un demers cu o deosebită însemnătate în responsabilitatea care îi revine Justiției de a stabili adevărul. Soluționarea acestei cauze istorice este cu atât mai importantă cu cât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății.

În repetate rânduri, Președintele României a susținut că adevărul trebuie să iasă la iveală și a subliniat necesitatea unei decizii clare, temeinice și legale, cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, considerând că aceasta reprezintă o restanță majoră a Justiției române.

Citeste si: VIDEO | Vedetele s-au intrecut in tinute spectaculoase pe covorul rosu la gala premiilor din industria teatrului britanic

În demersul societății românești de cunoaștere și asumare a trecutului, este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vieții și demnității umane în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Finalizarea anchetei judiciare în „Dosarul Revoluției” reprezintă un act necesar în anul în care marcăm 30 de ani de la prăbușirea comunismului și în care vom rememora idealurile Revoluției din Decembrie 1989 și îi vom onora pe eroii noștri.

Președintele României subliniază că generațiile de astăzi au nevoie de educație în spiritul adevărului. Tinerii trebuie să știe că regimul comunist a îngrădit sistematic drepturile și libertățile cetățenești și a comis nenumărate nedreptăți. În Decembrie 1989, regimul comunist s-a prăbușit așa cum s-a instalat: prin crime și abuzuri. Trecutul trebuie să constituie astfel un semnal de alarmă pentru tinerii de astăzi, iar acțiunea justiției este fundamentală în acest sens. Consolidarea democrației și respectarea valorilor umane nu se pot înfăptui în afara actului de Justiție.

Citeste si: VIDEO | Madonna, Jennifer Lopez sau Lady Gaga poarta bijuterii create de o talentata romanca! Cum a ajuns Narcisa sa produca bijuterii pentru starurile lumii?


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si