"Un premier de paie ținut în lesă de Orban". Reacția PSD după negocierile pentru Guvernul Cîțu

"Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni", spune liderul PSD Marcel Ciolacu la scurt timp după ce formațiunile din coaliția de centru-dreapta au anunțat ajungerea la un acord pentru susținerea unui guvern condus de Florin Cîțu.

Author: Razvan Ilie vineri 18 decembrie 2020 , 21:52

PSD
Marcel Ciolacu, PSD: "Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică. Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că social-democraţii nu vor vota niciodată Guvernul propus de coaliţia de centru-dreapta pe care îl numeşte "al menţinerii României

în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naţionale".

Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook: "Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică. Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!".

Citeste si: Florin Cîțu, premierul convenit de coaliția de centru-dreapta, a făcut primele declarații (VIDEO)

Marcel Ciolacu: "Preşedintele Iohannis doarme liniştit"

Potrivit lui Ciolacu, PSD nu va vota niciodată "acest guvern al menţinerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naţionale".

"Totuşi, preşedintele Iohannis doarme liniştit când ştie că peneliştii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul şi fugeau cu el în spate?!", a mai spus liderul PSD.

Citeste si: Mirel Palada, condamnat la 9 luni de închisoare, după bătaia dintr-un studio TV

Vasile Dîncu: "Avem un premier destul de fragil, un negociator inabil"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat că Florin Cîţu este "un premier destul de fragil" şi că îl aşteaptă la sediul PSD să vină cu proiectul de buget.

"Avem un premier destul de fragil, care este un negociator inabil, uneori este emoţional, comunică mai degrabă pe Facebook. Am văzut că a venit cu o scrisoare, la un moment dat, nu a înţeles nimeni de ce, a mers cu o scrisoare la sediul PSD. Acum îl aşteptăm eventual la sediu să ne aducă proiectul de buget, pentru că asta era datoria ministrului Finanţelor. Dacă ne uităm la împărţirea pe ministere şi la modul cum s-au împărţit funcţiile, observăm că USR PLUS este mai degrabă câştigătorul acestor negocieri, pentru că liberalii s-au bătut pe cele două funcţii destul de expuse public, dar care sunt şi un factor de risc- cea de premier şi cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor", a declarat Dîncu pentru Agerpres.

Citeste si: VIDEO-Condamnat la închisoare, prințul Paul al României a părăsit țara

Citeste si: VIDEO- Remus Truică, posesorul unei averi uriașe, ajunge la închisoare

Cum va arăta Guvernul Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat vineri că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament.

El a arătat că viitorul Guvern va avea doi vicepremieri şi 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanţi ai PNL, 6 de reprezentanţi ai USR PLUS şi 3 de reprezentanţi ai UDMR.

PNL ar urma să deţină ministerele Apărării, de Externe, Finanţelor, de Interne, Educaţiei, Energiei, Agriculturii, Culturii şi Muncii, USR PLUS- Justiţiei, Transporturilor, Sănătăţii, Fondurilor Europene, Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, iar UDMR- ministerele Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Tineretului şi Sportului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si