Reacția Rusiei la criza politică de la Chișinău

Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului Republicii Moldova condus de Maia Sandu, potrivit agora.md.

Author: D.S. luni 10 iunie 2019 , 14:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Suntem orientați spre o conlucrare cu autoritățile alese în mod democratic în Republica Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul rus de Externe.

Citeste si: Criza din Republica Moldova se adânceşte prin dizolvarea Parlamentului şi convocarea unor alegeri legislative anticipate

„Ne bazăm pe cea mai rapidă normalizare a situației de la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și a dezvoltării progresive a țării. Singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Republica Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”, se mai spune în documentul citat.

Până în prezent, mesaje similare au venit din partea instituțiilor reprezentative ale Uniuniii Europene și Statelor Unite ale Americii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si