Rectificarea bugetara: Taieri de fonduri la Ministerul Dezvoltarii si la Ministerul Transporturilor; bani in plus la Agricultura, MAI, Sanatate, Munca, SRI, Parlament, Presedintie

Rectificarea bugetara pozitiva care aloca sume suplimentare mai multor ministere, in special pentru plati de salarii, include si taieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investitii Ministerul Dezvoltarii si la Ministerul Transporturilor, in timp ce alte institutii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, cele doua Camere ale Parlamentului, SRI si Presedintia primesc bani in plus.

C.I.P., vineri 08 septembrie 2017 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerele care vor primi bani in plus sunt: Ministerul Agriculturii - 1,7 miliarde de lei; Ministerul Administratiei si Internelor - 1,1 miliarde de lei - pentru mentenanta aeronavelor achizitionate, echipamente pentru interventie si drepturi salariale si de pensii; Ministerul Sanatatii - 207 milioane de lei, pentru drepturi salariale; Ministerul Muncii - 95,9 milioane de lei; Ministerul Finantelor - 426,6 milioane de lei pentru drepturi salariale si plata despagubirilor pentru restituirea proprietatilor.

De asemenea, Ministerul Justitiei va primi 357,4 milioane de lei, in principal pentru salarii si plata hotarârilor judecatoresti; SRI - 298,9 milioane de lei pentru salarii si pensii, plus programe majore de achizitii; Ministerul Comertului - 247,9 milioane de lei pentru finantare programe, in special pentru IMM.

Ministerul Public va avea 203,5 milioane de lei in principal pentru plata drepturilor salariale, Secretariatul General al Guvernului - 181,9 milioane de lei, in principal pentru salarizarea personalului clerical.

Majorari de bugete sunt aprobate si la Camera Deputatilor si la Senat, la Administratia Prezidentiala si la celelalte servicii de informatii. 

Taieri de cheltuieli vor suferi ministerele Dezvoltarii Regionale, Transporturilor, Fondurilor Europene si Comunicatiile, dar ministrul Ionut Misa nu a precizat si sumele pierdute de acestea.

Sumele taiate sunt aferente proiectelor cu finantare din fonduri europene, in conditiile in care, spune Misa, dupa aprobarea cu intârziere a bugetului pentru 2017, s-au intarziat proceduri de achizitie.

Ministrul a precizat ca acolo unde s-au operat diminuari pe cash, "nu au fost diminuate corespunzator si creditele de angajament pentru a nu afecta procesul de contractare din fonduri europene". 

Ministrul Finantelor a anuntat ca s-au realizat si "depasiri majore" ale planului de incasari in ultimele trei luni, ceea ce ii da sperante ca 2017 se va inchide "cu o realizare de plan mai mare decât cea din legea bugetului".


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre... Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre eliminare
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si