”Ministerul Educaţiei a publicat astăzi şi va publica regulat lista localităţilor cu rata de infectare aferentă, provenită de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, listă care are incluse şi focarele, iar de săptămâna viitoare şi DSP şi CNCCI vor avea aceeaşi listă, nu vor mai avea diferenţe. Noi am venit în întâmpinarea acestei exigenţe publicând pe site-un Ministerului Educaţiei direct lista mai restrictivă din perspectiva scenariilor, pentru a nu avea treceri bruşte de la un scenariu mai permisiv de calcul la un scenariu mai exigent de calcul.

Deci lista publicată de Ministerul Educaţiei este mai exigentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, vineri seară.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre redeschiderea școlilor! În ce condiții se vor întoarce elevii în bănci

Măsuri de precauţie privind redeschiderea şcolilor

Aceasta a explicat că au fost luate măsuri de precauţie pentru redeschiderea şcolilor şi că sunt ”exigenţe sporite” în această privinţă.

Citeste si: Prefectul Capitalei, mesaj despre școlile din București care rămân ÎNCHISE

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Redeschiderea şcolilor: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei
Redeschiderea şcolilor din 8 februarie 2021

”Pentru alte domenii, scenariul verde merge până la o rată de infectare de 1,5 la mia de locuitori.

Cu siguranţă aţi observat diferenţa, pentru şcoli, scenariul se opreşte la unu la mia de locuitori. Deci este deja un scenariu mai restrictiv gândit tocmai pentru a asigura siguranţa sanitară a elevilor atunci când sunt toate şcolile deschise. Am fi putut merge şi noi până la o rată de infectare de 1,5 deci am fi avut mai multe şcoli deschise integral. Este o măsură de precauţie pentru că deschiderea şcolilor s-a făcut cu un maximum posibil prudenţă.
Sunt exigenţe sporite cu privire la deschiderea şcolilor. Şi faptul că am publicat lista mai restrictivă şi faptul că ne-am oprit la unu la mie şi nu am mers până la 1,5 la mie”, a mai declarat Cîmpeanu.

În cele mai multe localităţi din ţară, şcoala va începe luni cu prezenţa elevilor în clase.

Citeste si: Anunț important făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ce școli râmân închise- LISTA COMPLETĂ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si