VIDEO | Dramele refugiaților care vor în Europa

Criza refugiaţilor de la frontiera dintre Turcia şi Grecia riscă să se transforme într-o criză umanitară. Zeci de mii de oameni care fug din calea războiului dorm sub cerul liber la poarta Europei în speranţa că vor putea ajunge în Occident, unde cei mai mulţi au rude. În tot acest timp, războiul din Siria face noi victime. 14 civili au fost ucişi astăzi de către forţele ruse în Idleb.

Author: A.M.S. joi 05 martie 2020 , 19:50

refugiati
refugiati
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Zona de graniţă dintre Turcia şi Grecia a devenit scena unor confruntări între cei care forţau intrarea pe teritoriul elen şi trupele acestui stat.

  Mulţi dintre ei au fost însă respinşi de greci, care au folosit gaze lacrimogene.

  Turcii spun că un refugiat a fost ucis şi alţi câţiva au fost răniţi. Aceşti oameni au plecat din Idleb de teama războiului. Acum, povestesc că nu vor altceva decât dreptul la o viaţă normală.

  Refugiaţii dorm pe pământ, înveliţi cu nişte pături, iar hainele şi le usucă la foc. Tot aşa îşi fac câte un ceai care să îi mai încălzescă un pic. Miercuri seara, la Pazarkule, au fost doar câteva grade peste 0. În aceste condiţii dorm şi cei mici.

  Această familie speră ca răsăritul să le aducă din nou speranţa că vor putea ajunge acolo unde îşi doresc şi să poată trăi o viaţă liniştită.

  În oraşul din care au plecat, Idleb, au fost din nou lupte între forţele ruse şi rebelii care se împotrivesc regimului condus de Bashar al Asad.

  refugiati
  refugiati

  O fermă a fost făcută una cu pământul, iar salvatorii caută eventualii supravieţuitori printre ruine. O fetiţă şi-a pierdut viaţa în urma atacului, care a făcut şi alte victime printre civili. 14 dintre ei au ajuns la spital pentru îngrijiri.

  În tot acest timp, Preşedinţii Turciei şi Rusiei s-au întânit la Moscova pentru a discuta despre criza din Siria. Peste 380 de mii de oameni au fost ucişi aici în ultimii 9 ani.

  Citeste si: Rusia avertizează Turcia: Siguranţa avioanelor militare în Siria nu mai poate fi garantată

  Citeste si: Atac aerian în Siria: Peste 30 de soldați au fost uciși

  Citeste si: Siria: Şase morţi în urma atacurilor aeriene israeliene în apropiere de Damasc


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si