Regele Cioabă: "Am votat ca Dumnezeu să ne dea o administraţie bună; noi romii depindem de ajutorul social"

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat ca Dumnezeu să dea tuturor romilor o administraţie bună, primari care să-i ajute, altfel peste patru ani romii vor fi supăraţi.

Editor: Viorela Precupas duminică 05 iunie 2016 , 16:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Am votat astăzi ca Dumnezeu să ne dea o administraţie bună, o administraţie care să aibă grijă şi de noi, de romi. Se ştie că noi romii depindem de ajutorul social, depindem de primării, de consilii locale, de consilii judeţene şi eu sper ca cei pe care i-am ales să ţină cont de votul nostru şi să îi ajute pe semenii noştri care trec prin mari probleme.

În toată ţara, votul nostru a fost pentru unitatea romilor şi primarii să facă ceva pentru ei, dacă nu, peste patru ani vom fi supăraţi", a spus Dorin Cioabă, pentru Hotnews.

Liderul romilor a mărturisit că şi-a luat şi "vesta norocoasă" la vot şi că el a votat cu o doamnă candidat la Primăria Municipiului Sibiu şi i-a îndemnat şi pe rromi să facă la fel, chiar dacă votul dat de această minoritate unei femei înseamnă, practic, o premieră, ei preferând candidaţii bărbaţi.

"Avem venit foarte veseli şi putem să spunem că am dus foarte multă muncă de lămurire în sensul de a ne schimba anumite opţiuni. Şi pentru prima dată, că nu am voie să spun numele unui candidat, vreau să spun că a fost foarte greu să-i conving pe romi să voteze o doamnă pentru funcţia de primar.
Şi am votat o doamnă. Am trecut peste principiul nostru şi să sperăm să nu ne pară rău dacă am pus o doamnă să fie în fruntea oraşului
", a declarat Dorin Cioabă.

Pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu candidează trei femei şi nouă bărbaţi.

În calitate de pastor, Dorin Cioabă a spus că prima dată, duminică, el, familia sa şi romii din comunitatea din Sibiu au fost la biserică şi s-au rugat ca Dumnezeu să-i ajute.

"Prima dată l-am pus pe Dumnezeu. Ne-am dus, ne-am rugat, ne-am împărtăşit, am venit şi ne-am făcut şi obligaţiile noastre cetăţeneşti şi de acum ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute", a arătat Dorin Cioabă.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si