O regina care vrea pana in ultima clipa sa ii impace pe toti. Sa plece in armonie spre cele vesnice. Familia are grija ca ceremoniile de inmormantare sa respecte intocmai funeraliile regale. In Palatul Regal, Patriarhul Daniel oficiaza prima slujba: cea ortodoxa.

Fiicele reginei, dar si nepotul care si-a pierdut titlul, Nicolae, sunt prezenti in sala tronului. Lacrimile curg. Principesa Margareta are un moment de slabiciune.
Se aseaza. Isi plange mama...caci inainte de a fi principesa, este fiica reginei.

Le sunt alaturi politicieni, dar si membrii ai caselor regale din strainatate.

Si totusi ceremonia trebuie respectata pana la ultimul detaliu. Parasesc toti palatul, caci sicriul urmeaza sa fie dus in piata palatului. Pret de cateva minute, Principesa Margareta ramane singura cu regina. Sunt imagini emotionante, care ne arata dragostea pe care o fiica i-o poarta mamei.

O liniste mormantala se asterne pe calea victoriei, cand sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana este scos din Palatul Regal. Doar sunetul unei trompete sparge suspinele!

In mijlocul familiei, alaturi de oameni, reginei i se face oficiaza si slujba catolica.

Sicriul este luat apoi de pe catafalc. Este purtat pe umeri de militari ai regimentului de garda pana la masina mortuara.
12 jandarmi calare insotesc masina. Fac parte din detasamentul de cavalerie al Jandarmeriei Capitalei, prima divizie de jandarmi calare fiind infiintata de regele Carol 1.

Urmeaza despartirea. In aplauzele tuturor, regina Ana a mers pe ultimul drum.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si